August 31, 2014

Gambar Rasmi Proton Compact Car

0 comments
Salam semua...


Proton akhirnya memuatnaik gambar Proton Compact di laman web Proton dan inilah gambar rasmi Proton Compact Car. Selain dari gambar ini proton juga turut berkongsi beberapa gambar lain seperti  reka bentuk lampu depan dan touch skrin infotainmet dan beberapa gambar yang lain.

Sistem infotainment dari Proton yang mana mempunyai navigation, media, bluetooth dan radio.

Keyless start.

August 29, 2014

Kembar 3 Yang Popular di Korea

0 comments
Salam semua...

Salah satu rancangan yang menarik di Korea ialah rancangan di mana seorang ayah akan menjaga anaknya sendirian selama 48 jam tanpa ibu mereka dan salah seorang ayah yang popular ialah Song Ik Gook dimana dia mempunyai anak kembar 3.

Dari kiri : Manse, Daehan dan Minguk

Kembar 3 ini berusia hampir 3 tahun dan mula mendapat perhatian apabila berada di dalam rancangan tersebut. Kalau digabungkan nama mereka iaitu Daehan, Minguk, Manse akan membawa maksud Republic of Korea, Hurray. Apabila mereka bersorak untuk pasukan Korea, mereka menggunakan perkataan Daehan minguk, manse!

Daehan merupakan anak pertama, manakala Minguk anak kedua dan Manse anak ketiga. Salah satu sebab mereka popular ialah mereka kembar tiga tapi bukan kembar seiras.

Daehan

Minguk

Manse

Antara tiga ni, paling comel sekali Minguk. Daehan paling kuat makan dan Manse paling nakal. Memang tak bosan tengok dorang dalam rancagan tu. Dan semestinya Minguk akan menjadi bias aku.

August 28, 2014

Jam Tangan Pintar Samsung Gear S

0 comments
Salam semua...


Samsung memperkenalkan jam tangan pintar terbaru mereka iaitu Samsung Gear S. Enam bulan selepas Samsung mengumumkan yang smartwatch generasi kedua, mereka melancarkan satu lagi jam tangan terbaru, Gear S.

Kali ini terdapat satu sentuhan tambahan, iaitu jam tangan pintar yang pertama dari Samsung dengan sambungan 3G terbina di dalam . Gear S mempunyai 512MB RAM dan 4GB memori dalaman.

Spesifikasi Gear S

- 2.0” Super AMOLED (360 x 480)
- Accelerometer, Gyroscope, Compass, Heart Rate, Ambient Light, UV, Barometer
- 39.8 x 58.3 x 12.5T
- 300mAh Li-ion

August 26, 2014

What’s With This Family? Korean Drama

0 comments
Salam semua...


Tajuk : What’s With This Family?
Genre : Romantik, Keluarga
Episod : 50
Waktu : Sabtu & Ahad, 7.00 malam

Drama ini merupakan sebuah drama tentang sebuah dimana ayah kepada 3 orang anak mendakwa anaknya kerana mementingkan diri sendiri dan tidak melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang anak kepada ibu bapa.


Drama yang menggantikan drama Wonderful Days, dan telah mendapat rating yang tinggi untuk slot tersebut. Mengganding pelakon-pelakon popular Kim Hyun Joo, Park Hyung Shik, Yoon Park dan ramai lagi. Sebuah drama komedi yang menarik untuk keluarga. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...