Posts

Showing posts from June, 2010

Daiso

Image
Tiba-tiba rasa rajin nak blogging.Maybe sebab rasanya nanti dah susah nak blogging kot.Yelah,dah nak masuk U.Nanti dah jarang online,nak menaip pun dah berat kot time tu.Ada masa yg terluang nih[terluang gle] menambah la entry blog ni.


outletDataran Pahlawan


Tajuk dah Daiso.Ada macam nama Jepun tak?Memang nama dari Jepun pun.Nama kedai yg asalnya dari Jepun dan sekarang dah ada banyak cawangan kat dunia ni.US ada,Russia ada,Malaysia tak terkecuali.Nak info lanjut tekan sini.Yang menariknya pasal kedai ni,semua harga barang dalam tu RM5.Cam kedai Hinode la.tapi lagi banyak choice la.Dari makanan sampai toiletries pun ada.Barang-barang yang susah nak jumpa pun ada.Dekat Melaka dah ada 2 outlet.Yang 1st outlet kat Dataran Pahlawan 1st floor.Second outlet kat AEON Bandaraya Melaka.Kat 2nd floor.Time pergi kedai tu memang rasa nak beli banyak barang tapi amik apa yang perlu je.[banyak duit nak beli]


Ni kat AEON Bandaraya Melaka

Yang paling menarik rasanya stationery la sebab banyak betul bara…

J-Card Members Day

Image
Memang ramai gila org kat Jusco tadi.Pergi dalam pukul 9 lebih.Start nak masuk je dah jam.Dah la bawak kereta manual.Tak nak kejung pulak kaki tekan clucth.Dapat parking nun hujung,tu pun bukan parking,tapi boleh letak kereta la.Memang ramai orang tak terkira,dari groceries sampai baran electrical.Ramai orang cina la tapi.Masa nak beli barang kat bawah tu,troly pun dah habis.Terpaksa guna bakul.Tengok ada orang tu siap bawak 4 troly.1 troly tu penuh dengan maggi.Mak datuk,bukan membeli-belah,memborong tu.Ada yang borong pampers,air tin.Hish,1 troly penuh dengan 1 jenis barang je.Kagum betul.Dah lepas beli barang,tengok bahagian pakaian.Memang murah habis.track bottom FOREST RM12.00,T-Shirt FOREST pun RM12.00 gak.Sempat la capai beberapa helai.Jam pun murah,tapi tak beli la.Dekat tengah-tengah Jusco tu ada jual cadar.Sampai 80% discount utk cadar tu.Kat level atas biasa je.Barang electric,murah tu tak tau la kan.Tengok harga beribu jugak,tapi ada gak org beli plasma,camera.Yang bestnye…

Happy Fathers Day

For those who have a father.2 Julai ni genap 8 tahun arwah ayah aku pergi menghadap Illahi kerana menghidap penyakit buah pinggang.Time tu darjah 4,kanak-kanak riang lagi.Tak tahu lagi fathers day,dah besar sikit baru tau.Tapi bila dah besar tu la tak sempat nak ucap happy fathers day.Tengok dekat facebook ramai gak wish kat bapa-bapa mereka.Baguslah anda menghargai dan menyayangi sementara mereka masih ada.Buat rakan yang sudah kehilangan bapanya sudah tertulis bagi kita untuk kurang merasai kasih sayang daripada ayah kita,but be strong.Kita masih ada ibu yg boleh memberikan kita kasih sayang.Ada satu lagu yang sangat sentimental maksud liriknya.Tajuknya Dance with My Father yang dinyanyikan oleh Luther Vandross.


Back when I was a child
Before life removed all the innocence
My father would lift me high
And dance with my mother and me and then

Spin me around till I fell asleep
Then up the stairs he would carry me
And I knew for sure
I was loved

If I could get another chance
Another walk, anothe…

Gunung Ledang

Image
Dah lama gila tak pergi Gunung Ledang.Last pergi time darjah 2 tak silap.Memang best la kat situ.Air sejuk.Ada air terjun dan cantik tempatnya.

mmg sejuk btol air tu.

Ramai pulak hari tu,so terpaksa la menapak jauh nun ke atas sana.Dah macam jungle trekking.Peluh-peluh.Tapi dapat jugak tempat yg best.Dekat batu besar tu ada katak yg memerhati je kerja dia.Daripada kitaorg sampai la balik.Tak gerak-gerak pun.Macam CCTV dah.


sejuk sgt.naik atas jap.

Cuba mengapungkan diri dengan cara baring atas air.Tapi tak boleh.Penat akak sedara ajar.Tak boleh-boleh jugak.hehehe.


erm.saje je tangkap serangga ni.

Dah lepas seronok-seronok mandi.On the way balik tu,singgah tepi jalan makan durian.Mak yang nak makan.Time tu makan 2 ulas je sebab tak suka sangat durian.hehehe.



mmg sedap durian ni.ape taknye.sebijik smpi RM20.

One Fun Day

Image
Lepas je bawak kawan-kawan tu jalan kat Melaka.Next week pulak abang sedara pulak bawak jalan kat KL.Aku panggil dia dengan gelaran "abang" sebab his kind a brother to me.Ye lah,takde abang katakan.So,anggap dia macam abang la.Lepas dah jalan-jalan kat KL,esoknya pergi Water World.Disebabkan weekdays,memang lengang sungguh kat Water World tu.Entrance fee agak mahal,tapi worth it la rasanya.Dalam banyak-banyak gelongsor air[tak tau la panggil ape],aku naik yang paling selamat,yang naik sekali 3 orang.Yang lain tu macam tak selamat je.Nak-nak yang boleh nampak dari highway PLUS tu.Kawan abg aku je naik.Tu pun dia kata BAHAYA.Benda yang paling menarik sekali kat sana,tangkap gamba dengan ular.Kalau kita beli RM10.00 dan ke atas,kita akan dapat bergambar dengan ular.Adalah dapat beberapa snap dengan ular yang agak mengerikan.hahaha.

tgk ular tu menjalar.haih


sikit punye lambat org tu serve.hmm.

ade gajah & kuda kat pintu masuk tu.

Dah seronok-seronok mandi.Pergi tepi pantai pula…

FREINDS

Image
Whoa.Usang betul blog ni.Sangat-sangat lama tak update.Nak kata dah sambung study.Belum lagi.Honestly,MALAS.Padahal tiap-tiap hari on laptop.Blog dah berapa kali tukar layout.Tapi tak jugak tambah entry.

2,3,4 & 5 Mei 2010

2 orang kawan bermalam kat rumah.Alasan nak jalan-jalan kat Melaka.Memang jalan habis la diaorang kat Melaka.Dataran Pahlawan,Mahkota Parade,Aeon Bandaraya Melaka.Jeti Anjung Batu.Siap pergi karaoke lagi.Tapi aku tak nyanyi la.

kat Aeon Bandaraya Melaka

Banyak betul benda yg kelakar time dengan diaorang.Nak-nak Husin,entah apa-apa je.Pergi beli tiket nak balik Seremban,tapi cakap kat kaunter nak beli tiket pergi Melaka,padahal ada kat Melaka ni.Buat segan je.Yang paling best pergi rumah Khairi kot.Makan malam kat rumah dia.Siap dapat tengok bunga api tu.