Posts

Showing posts from January, 2014

Tonton Music

Image
Salam semua...

Rasanya, semua sedia maklum dengan laman web tonton yang menawakan pelbagai kandungan. Kini Media Prima telah menawarkan perkhidmatan lagu untuk pendengar yang meminati lagu-lagu. Mereka masih dalam proses untuk menambah lagu-lagu, tetapi buat masa ini terdapat lagu-lagu dari persembahan Anugerah Juara Lagu 28 dan beberapa kandungan dari saluran radio FlyFM, HotFM dan OneFM.


Anugerah Grammy ke 56

Image
Salam semua...


Anugerah Grammy yang ke 56 berlangsung pada 26 Januari 2014 dan telah ditayangkan di Star World. Berikut merupakan pemenang untuk anugerah tersebut.

Album Of The Year “The Blessed Unrest” — Sara Bareilles “Random Access Memories” — Daft Punk “Good Kid, M.A.A.D City” — Kendrick Lamar “The Heist” — Macklemore & Ryan Lewis “Red” — Taylor Swift
Record Of The Year “Get Lucky” — Daft Punk & Pharrell Williams “Radioactive” — Imagine Dragons “Royals” — Lorde “Locked Out Of Heaven” — Bruno Mars “Blurred Lines” — Robin Thicke Featuring T.I. & Pharrell Williams
Song Of The Year “Just Give Me A Reason” — Jeff Bhasker, Pink & Nate Ruess, songwriters (Pink Featuring Nate Ruess) “Locked Out Of Heaven” — Philip Lawrence, Ari Levine & Bruno Mars, songwriters (Bruno Mars) “Roar” — Lukasz Gottwald, Max Martin, Bonnie McKee, Katy Perry & Henry Walter, songwriters (Katy Perry) “Royals” — Joel Little & Ella Yelich O’Connor, songwriters (Lorde) “Same Love” — Ben Hagger…

Asrama oleh Muhammad Fatrim

Image
Salam semua...






Tajuk : Asrama
Penulis : Muhammad Fatrim
Mukasurat : 288
Rating : ★★★★★










“Dahlia, hati-hati dengan ASRAMA ni.” Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia.
“Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la.” Dahlia kurang senang dengan amaran Maria itu.
“Tak, maksud aku...”
Belum sempat Maria menghabiskan ayatnya, Dahlia meningkah. “Kau tengok aje nanti. Lambat ke, cepat ke, akan ada orang yang membalas perbuatan dorang semua tu nanti!” Dahlia bersuara dengan geram.
“Orang kita boleh lawan, tapi kalau yang lain payah sikit.” Maria membidas sambil mengambil daun-daun kecil di hadapannya.
Percakapan Maria membuatkan bulu roma Dahlia mengejut berdiri. “Kau ni, kalau tak cakap benda-benda pelik boleh?” kata Dahlia.
“Bagus la kalau kau faham maksud aku.” Maria senyum memandang Dahlia.
Buku ni sangat menarik dan best. Kepada peminat cerita seram, anda mesti baca buku Asrama.
Buku ni menceritakan tentang seorang gadis be…

Fixi Verso oleh Fixi

Image
Salam semua...

Rata-rata peminat novel di Malaysia mesti kenal dengan syarikat FIXI yang popular dengan buku bergenre seram atau thriller. Fixi memperkenalkan label syarikat terbaru mereka iaitu Fixi Verso selepas berjaya dengan Fixi Novo. Fixi Novo merupakan label syarikat Fixi untuk menterjemahkan novel antarabangsa yang laris.


"Kami beri tumpuan kepada novel baru (selalunya tak melebihi 3 tahun) yang difikir (atau diharap!) dapat menepati selera pembaca Fixi secara khususnya dan pembaca Malaysia secara amnya. Tiada elemen yang akan diubah atau disunting daripada novel asal, tetapi nota kaki akan ditambah bila dirasakan perlu untuk menerangkan beberapa terma." - Blog Fixi
Setakat ini Fixi Verso telah menerbitkan 2 buah buku iaitu Lautan Di Hujung Lorong dan Joyland.








Tajuk asal : The Ocean at The End of The Lane
Penulis : Neil Gaiman
Penterjemah : Adib Zaini
Mukasurat : 250








Got7 Profile Boy Group

Image
Salam semua...

Got7 merupakan group di bawah naungan JYP Entertainment yang debut pada 15 January 2014 dengan lagu Girls Girls Girls. Mereka telah digelar sebagai Wonder Girls lelaki kerana tarian lagu debut agak sama dengan lagu Wonder Girls " Tell Me".

Twitter : Got7
Youtube : Got7
Facebook : Got7





Nickname : JB Nama sebenar : Im Jae Bum Tarikh lahir : 6 Jan 1994 Ketua kumpulan Twitter : http://twitter.com/jbjyp Instagram : http://instagram.com/defjeffb/

Nickname : Jr. Nama : Park Jinyoung Tarikh lahir : 22 September 1994 Twitter : https://twitter.com/jrjyp

You Who Came From the Stars Korean Drama

Image
Salam semua...




Tajuk : You Who Came From the Stars
Episode : 20
Saluran : ONE
Masa : Rabu & Khamis ( 9.00 malam )

Sebuah drama komedi romantik mengenai seorang lelaki asing yang mendarat di Bumi 400 tahun yang lalu pada abad ke-17 tempoh Dinasti Joseon, jatuh cinta dengan seorang pelakon zaman moden.

Jangan Min Joon (Kim Soo Hyun) adalah makhluk asing yang mempunyai penampilan yang sempurna berhampiran dan kebolehan fizikal dipertingkatkan melibatkan penglihatannya, pendengaran dan kelajuan. Wataknya juga berlaku untuk menjadi seorang profesor universiti dan Dia kelihatan 20. Walaupun dia memegang pandangan yang sinis kepada manusia, tetapi dia mendapat terikat dengan kisah cinta manis dengan pelakon Chun Song Yi (Jeon Ji Hyun).