Posts

Showing posts from 2011

Goodbye 2011, Hello 2012.

Image
Salam semua..


Nampaknya dalam beberapa jam je lagi kita akan ke tahun baru iaitu 2012.Mesti ramai yang dah pasang azam untuk tahun 2012 ni.Korang punya azam yang tahun 2011 tu dah tercapai semuanya? Kalau dah tahniah,kalau belum bawaklah azam tahun lepas ke tahun 2012 ye.

Aku punya azam adalah yang tercapai. (ada buat azam ke tahun ni). Mestilah ada,nak dapat dean list,nak naikkan berat badan etc.Adalah yang tercapai jugak dan yang tak tercapai tu macam nak naikkan berat badan,bolehlah bawak ke tahun 2012.

Korang ada azam yang menarik ke?kalau ada kongsi-kongsilah dengan blogger-blogger lain.Apa-apa pun selamat menyambut tahun baru 2012 dan harapan aku tahun ni akan lebih baik dari tahun sebelum-sebelumnya.

SBS Gayo Daejun 2011

Image
Salam semua..

Minggu terakhir pada tahun 2011 ni bermula semua festival-festival muzik di saluran Korea iaitu MBC,SBS dan KBS.Dan hari ini bermula dengan saluran SBS,mereka telah menayankan festival muzik yang dipanggil sebagai SBS Gayo Daejun 2011.


 Ramai artis-artis yang popular datang membuat persembahan di festival tersebut antaranya SNSD,2PM,TVXQ,Miss A dan ramai lagi artis K-pop yang popular hadir. Festival tersebut mendapat sambutan hangat bukan sahaja di Korea,malah di luar negara melalui online streaming dan trending di Twitter kebanyakkannya tentang festival muzik tersebut ketika festival tersebut berlangsung.


Antara part-part di festival tersebut.Tengoklah sebelum diremove dari Youtube.

Wordless Wednesday : Suboh Scenery

Image
Salam semua..


Taken 2010 lepas subuh kalau tak silap.Masa ni Eye On Malaysia tu still ada kat Melaka lagi sebelum diturunkan.

K Pop Star Park Ji Min sings Rolling in The Deep

Image
Salam semua..

Baru-baru ni saluran SBS telah membuat satu rancangan realiti untuk mencari artis k-pop yang terbaru dan syarikat besar seperti SM Entertainment,YG Entertainment dan JYP Entertainment telah bergabung untuk mencari peserta yang terbaik.


Dalam episode terbaru rancangan tersebut, salah seorang peserta telah membuat para juri terpegun dengan suaranya ketika membawakan lagu Adele - Rolling in The Deep. Dan yang menarika lagi,peserta tersebut baru berumur 15 tahun.

Memang terpegunlah bila korang tengok video ni sebab sumpah sedap suara dia,english pun boleh tahan,tak adalah macam slang korea english bila budak perempuan ni.Juri siapa jerit lagi time budak perempuan ni nyanyi.




Chatbox bertukar!

Image
Salam semua...

Chatbox ni sangat necessary kepada blog-blog sebab dekat situlah ramai orang tinggal jejak dan senang untuk empunya blog tahu siapa yang dah jengok blog diaorang.Samalah macam aku,walaupun tak ramai orang yang datang blog ni,tapi jugak ada orang yang tinggal jejak dekat chatbox.


ni chatbox yang sebelumya dikenali sebagai shoutmix,sebab utama aku tukar chatboz ni sebab pada tahun 2012 syarikat shoutmix ni tak akan lagi memberikan perkhidmatan percuma kepada pengguna mereka kerana mereka tak dapat kaut untung dengan membuka chatbox secara percuma.Jadi,siapa yang nak guna jugak shoutmix ni bolehlah keluarkan $0.99 setiap bulan untuk bayar chatbox dekat blog korang.

Chatbox yang baru...

Top 10 Carian Google 2011 untuk Malaysia

Image
Salam semua...

Menjelang tahun 2012 yang tak lama lagi akan tiba,Google telah pun mengeluarkan carian yang paling popular pada tahun 2011 dan tak ketinggalan juga,Malaysia juga mempunyai carian negara Malaysia sendiri selain carian untuk seluruh dunia...

Top 10 Fastest Rising Search

Nampak situ rakyat Malaysia suka sangat dengan Facebook ni.Game yang mendapat tempat seluruh orang di dunia termasuk Malaysia iaitu Angry Bird.Memang addictive game ni. Maharaja Lawak merupakan rancangan realiti yang mendapat tempat di hati rakyat Malaysia,yang buat kita ketawa tiap-tiap minggu. Smartphone mendominasi carta dengan iPhone 5,Samsung Galaxy,iPad 2 dan Android. Ramai orang dah beralih dengan smartphone sekarang ni temasuklah aku.
Apakah penganggur Malaysia semakin meningkat sampai word Jawatan Kosong dapat top 10.
TV Online pun dapat tempat dalam kalangan rakyat Malaysia iaitu Tonton.Dan last sekali Aishiteru,sebab lagu Aishiteru tu ke atau drama Aishiteru tu?tak tau lah..




Top 10 Fastest Risin…

Top Korean Drama 2011

Image
Salam semua...

Bagi peminat drama korea,mesti korang tertanya-tanya drama mana yang mendapat rating tertinggi sepanjang 2011.Untuk pengetahuan semua,kebanyakkan drama yang mendapat rating tertinggi di Korea merupakan drama harian macam sitcom yang mempunyai beratus-ratus episode tapi ada jugak drama yang biasa dapat rating tinggi.


 Top 10 drama 2011..
1. KBS, ‘Smile, Donghae’ – 36.4%
2. SBS, ‘Secret Garden’ – 26.5%
3. KBS, ‘Ojakgyo Brothers’ – 25.5%
4. KBS, ‘Believe In Love’ – 22.8%
5. KBS, ‘Women of Our Home’ – 21.5%
6. KBS, ‘Only You’ – 19.9%
7. KBS, ‘Happy Sunday’ – 18.4%
8. KBS, ‘Princess’ Man’ – 17.3%
9. SBS, ‘Deep-Rooted Tree’ – 17.1%
10. KBS, ‘King Gwanggaeto the Great’ – 16.7%
Dalam banyak-banyak drama yang list dekat atas ni,ada satu je variety show yang masuk dalam list iaitu KBS Happy Sunday atau lebih dikenali dengan 2 Days 1 Night. Tempat yang 1, ke 4, ke 5 dan ke 6 merupakan daily drama yang telah mendapat rating tertinggi antara drama-drama yang lain.Smile, Donghae tu best jugak.Ak…

Protect The Boss Korean Drama

Image
Salam semua..

Drama sempoi terbaik 2011 ni memang peminat drama korea patut tengok sebab jalan cerita drama ni tak serabut sangat dengan konfik macam drama korea yang lain tapi still ada konflik lah.

Drama ni dari saluran SBS dan mempunyai 18 episode.Rating drama ni pun tinggi jugak sebab ada beberapa kali dapat nombor 1. Drama ni tentang seorang bos yang sangat kebudak-nudakkan dan tentang seorang personal assistant yang berani. Bos tersebut mempunyai penyakit dan bergantung kepada personal assistant hinggalah mereka berdua jatuh cinta.


Lagu K-pop paling laris 2011

Image
Salam semua..
Berikut merupakan senarai lagu k-pop yang paling laris mengikut jualan digital oleh Olleh Music.Lagu yang paling banyak dalam senarai ni adalah dari 2NE1 dan IU sebanyak 4 lagu.

1. ‘”Black & White” – G.NA2. “Good Day” – IU3. “Roly Poly” – T-ara4. “Tonight” – Big Bang5. “Shy Boy” – SECRET6. “Pinocchio” – f(x)7. “Someday” – IU8. “Intuition” – CN BLUE9. “The Story Only I Didn’t Know” – IU10. “Fiction” – B2STTengok dari top 10 lagu paling laris ramai artis yang popular dan yang paling ketara IU.Siapa tak kenal IU?Dia lah artis solo yang paling laku sekarang.Sampai 3 lagu dia masuk top 10.Salah satu lagu tu dari OST Dream High - Someday.Lagu-lagu top 10 ni memang best.

Wonder Girls at The Apollo Teen Nick

Image
Salam semua..

Wonder Girls sudah pun membuat kemunculan semula di Korea pada bulan lepas dan mereka akan menghasilkan filem bersama dengan saluran television US iaitu Teen Nick untuk filem Wonder Girls at The Apollo.


<br><br><br><br>dssd
Klip ni preview untuk filem tersebut,sesiapa peminat Wonder Girls boleh nantikan filem ni yang akan ditayangkan di Teen Nick pada bulan Februati tahun 2012.

Toyota Camry 2012 ft Lee Min Ho

Image
Salam semua..

Toyota Camry telah melancarkan generasi terbaru kereta tersebut dan mereka mempromosikan kereta terbaru mereka tersebut dengan dengan 4 mini episode yang telah dilakonkan oleh pelakon Korea terkenal iaitu Lee Min Ho.

Episode pertama.



Episode kedua

Episode ketiga



Haagen Dazs Hatten Square

Image
Salam semua..

Buat pertama kalinya menjejakkan kaki ke kedai aiskrim Haagen Dazs yang boleh tahan mahal harganya. Tapi disebabkan nak celebrate birthday ibuku yang tersayang, tak kisah pun.


Memang kena admit lah kemahalan aiskrim ni,kalau korang tengok aiskrim ni dekat shopping pun harganya dalam RM30+ kan.Tapi rasa aiskrim ni memang macam RM30 dan rugilah kalau korang tak habiskan aiskrim kalau korang dah beli.

Ada macam-macam jenis aiskrim,dari yang classic sampailah yang kita boleh pilih sendiri.Disebabkan baru first time masuk [ntah bila lagilah nak masuk],so aku pilihlah yang cam best.

Banana Split RM 29

Sad Movie Korean Movie

Image
Salam semua...

Sad Movie mengisahkan tentang 4 kisah yang berlainan tetapi semuanya menceritakan tentang perpisahan dengan orang yang mereka sayangi.Setiap kisah mempunyai jalan cerita yang menarik. Filem ni ditayangkan pada tahun 2005.

Filem ni dibintangi barisan pelakon yang popular seperti Jeong Woo Seong dalam drama Athena Goddess of War,Shin Min Ah dalam drama My Girlfriend is Gumiho, Im Soo Jeong dalam drama Sorry I Love You dan Lee Ki Woo dalam drama Flower Boy Ramyun Shop.


Antara 4 cerita dalam movie ni,yang paling best aku rasa pasangan yang heroin bisu dan hero pulak seorang pelukis.Mereka kenal dekat taman tema. Tapi cerita yang lain pun boleh tahan sedih jugak. Nama pun Sad Movie,siapa yang tak sedih tengok movie ni,memang keras hati dia sebab cerita pasal emak dengan anak pun ada jugak.
Pasangan best dalam movie ni

Duit Syiling Baru 2012

Image
Salam semua...

Bank Negara Malaysia telah mengeluarkan edisi terbaru untuk duit syiling Malaysia dan berkuat kuasa pada tahun hadapan.Semua duit syiling akan ditukar coraknya dari RM 0.50 hingga RM 0.05 dan corak kali ini lebih simple dari corak sebelumnya.



Yang paling atas sekali RM 0.50,RM 0.20, RM 0.10 dan terakhir RM 0.05. Corak di bahagian belakang pun diubah menjadi lebih simple. Duit syiling ni lecturer aku beli time dia pergi BNM dan harga untuk 5 duit syiling ni RM 10.

Second album IU Last Fantasy

Image
Salam semua...

Penyanyi solo Korea,IU telah mengeluarkan album keduanya selepas album penuh pertamanya berjaya menaikkan namanya dalam kalangan artis Kpop iaitu dengan lagu Good Day.

Album keduanya mengadungi 13 lagu dan lagu utama dalam album tersebut ialah You & I.Dalam album terbarunya,IU telah menulis 6 lagu daripada 13 buah lagu tersebut.Album tersebut telah dikeluar dalam bentuk special edition dan album tersebut habis dijual dalam masa satu hari.

Dancing with The Star Season 13

Image
Salam semua..

Setelah 13 season ditayangkan di US,rancangan realiti yang popular ni baru di tayangkan di Malaysia menerusi saluran Star World.Rancangan ni macam Sehati Berdansa jugaklah tapi mereka bukan pasangan.Kiranya salah seorang daripada pasangan tersebut merupakan selebriti.


Rancangan ni baru je ditayangkan minggu lepas dan antara selebriti yang menyertainya ialah Rob Kardashian.Season yang lepas ada jugak yang famous tapi disebabkan dah banyak season tak ramai selebriti yang famous macam dulu lagi.Banyak  negara lain yang buat rancangan macam Korea tapi tak sebanyak US lah sampai 13 season.

2011 Melon Music Award

Image
Salam semua...

Pada 24 Oktober 2011 satu acara telah diadakan iaitu Melon Music Award.Acara ini merupakan antara acara berprestij umtuk artis Korea selain MAMA,Seoul Music Award dan lain-lain.

Ramai artis yang hadir memeriahkan majlis tersebut antaranya IU,Beast,Super Junior,SISTAR dan lain-lain.

IU
BEAST
Senarai penuh artis yang memenangi anugerah untuk majlis tersebut.
Artist: BEAST Album: 2NE1 Best Song: IU menerusi lagu Good Day New Artist: Huh Gak Hot Trend: GG (Park Myung Soo & G-Dragon) Netizen Popularity: Super Junior Music Video: T-ara ( Roly Poly)

Ojakyo Family Korean Drama

Image
Salam semua..


Drama dari saluran KBS yang mengisahkan tentang kisah sebuah keluarga yang mempunyai 4 orang anak lelaki dan mereka bergantung hidup dengan sebuah ladang yang telah diberikan oleh mereka.Konflik berlaku apabila anak tuan ladang tersebut meminta kembali ladang yang telah diberikan kepada mereka.


Lakonan mantap barisan pelakon-pelakon tersebut telah melonjakkan rating drama tersebut menjadi drama nombor 1 untuk slot masa tersebut.Watak hero dipegang oleh Joo Won sebagai Hwang Tae Hee iaitu anak ketiga.Dia pernah berlakon dalam drama Bakery Kim Tak Gu.Dan watak heroin dipegang oleh Uee sebagain Baek Ja Eun.Dia pernah berlakon dalam drama hit You're Are Beautiful.

Semester baru pelajar diploma UiTM

Image
Salam semua..

Bermula hari Isnin ni pelajar UiTM termasuk aku akan memulakan semester baru mereka setelah 1 bulan lebih bercuti.Ada yang kerja sebab nak dapat duit poket tapi aku duduk rumah je.Macam sekejap pulak rasa satu bulan.

Saje buat entry nak ucapkan selamat pulang ke UiTM masing-masing.Semoga semester baru korang akan lebih baik dari semester sebelum ni.Makin naik sem,makin susah subjek. -__-

Apa-apa pun all the best.

Wordless Wednesday : BKrazy Burger King Promotion

Image
grab one now.hurry.go to the nearest BK outlet.

Greyson Chance live in Malaysia

Image
Salam semua..

Baru-baru ni artis youtube yang popular menerusi lagu Paparazzi mengadakan showcase  dan autograph session di Kuala Lumpur.Greyson yang baru mengeluarkan album pertamanya iaitu Hold On till Night pun turut menjayakan AIM 2011.Dia berduet dengan artis youtube juga tetapi dari Malaysia yang kian popular iaitu Najwa Latif.

sweet kan.
Persembahan kemuncak AIM pada malam tersebut merupakan persembahan mereka dan mendapat perhatian ramai.Mereka berduet dengan lagu Paparazzi.
"Rasanya lebih baik dari Justin Bieber sebab Greyson Chance memang membawa lagu dengan soul dan vokal yang buat kita bersemangat untuk dengar." - Budiey
Setuju dengan Budiey sebab cara Greyson Chance bawak lagu tu boleh buat orang terpegun.Kita tengok je video yang telah membuatkan Greyson Chance famous.

Wonder Girls : Wonder World

Image
Salam semua..

Wonder Girls pun telah mengeluarkan album terbaru mereka iaitu Wonder World setelah sibuk di US untuk filem mereka.Dalam beberapa jam sahaja album tersebut dilepaskan,ia mendapat tempat pertama dalam kebanyakkan carta di Korea.


Terdapat 12 lagu dalam album tersebut dan lagu hit album tersebut ialah Be My Baby.Terdapat satu lagu yang telah digubah sendiri oleh salah seorang ahli kumpulan iaitu Ye Eun.Without further a due,here is the MV for Be My Baby


Hari Raya Korban : Berkorban apa sahaja

Image
Salam semua...

Selamar Hari Raya Aidil Adha atau pun Hari Raya Haji atau pun Hari Raya Qurban.Mana satu pun boleh guna janji raya okay.Dah dapat banyak daging korban?Yang mana rajin menolong kat masjid tu mesti dapat banyak.Boleh buat sup nanti.

sedap sangat     *sumber google*
Mana yang tak dapat korbankan lembu atau kambing,buatlah sesuatu yang melibatkan diri korang dengan korban.Kalau gaduh nak tengok TV dengan adik,berkorbanlah untuk dia.Itu pun kira korban jugaklah tu.haha.Nak share satu video pasal korban jugak,tapi bukan video sembelih lembu,tapi pengorbanan seorang ayah untuk anaknya walaupun ayahnya cacat.

Movember : Kempen untuk Lelaki sahaja!!

Image
Salam semua..

Siapa tahu apa tu Movember?Movember merupakan satu kempen untuk meningkatkan kesedaran tentang kesihatan kepada lelaki,jadi mereka memilih bulan November untuk mengadakan kempen tersebut.




Asal usul sejarah Movember ni mestilah dari orang Barat yang pada mulanya diadakan hanya untuk kebajikan tapi telah menjadi kempen besar-besaran.Malaysian pun ada join jugak.Sila-silalah like page Movember Malaysia

Syarat-syarat untuk menyertai kempen ni adalah seperti berikut :

Doodle Google yang cool : Do A Barrel Roll

Image
Salam semua..

Ramai yang sudah discover dengan doodle terbaru dari google iaitu Do A Barrel Roll.Macam yang kita biasa tengok kalau kita buka homepage Google akan ada tulis yang seakan-akan tulisan google,tapi kali ni google membuat kelainan dengan melakukan Do A Barrel Roll

Cara-cara nak tengok Do A Barrel Roll.

1) Buka Google page. Google.com
2) Taip Do A Barrel Roll kat ruangan search.
3) Korang boleh tengok hasil yang menarik.

HASILNYA...

2011 Mnet Music Asian Award Singapore

Image
Salam semua...

Mnet Asian Music Award merupakan antara acara terulung yang dibuat setiap tahun.Pada tahun ni acara ni akan diadakan di Singapore pada 29 November 2011 di Singapore Indoor Stadium dan slogan mereka pada tahun ini ialah Music Makes One. Acara ini merupakan acara yang pertama dibuat diluar Korea Selatan pada tahun 2010 dan seramai 1.9 juta penonton yang acara ini sama ada di TV ataupun streaming.


Undian telah pun dibuka dan sesiapa yang berminat untuk mengundi,boleh pergi ke laman web MAMA2011.Singapore merupakan negara kedua pilihan MAMA 2011 selepas China menjadi tempat pertama MAMA diadakan diluar dari Korea Selatan.

Sebanyak 23 anugerah yang dipertandingkan antaranya artis of the year,songs of the year dan lain-lain lagi.Jom tengok kedudukan terkini undian yang telah dibuat oleh peminat kpop diseluruh negara.

Wordless Wednesday : Pisang paling sedap??

Image
Salam semua...


Pisang yang paling sedap....Pisang yang orang bagi kat saya.. =p

Wonder Girls Kembali!!!

Image
Salam semua..

Ingat lagi kumpulan yang pernah mencetuskan fenomena kpop di seluruh negara termasuk Datuk Siti yang pernah menyanyikan lagu mereka,Mereka adalah Wonder Girls yang popular dengan lagu Nobody dan lagu tersebut merupakan lagu pertama dari Asia yang masuk dalam carta Billboard Hot 100.

Mereka akan kembali dengan album kedua selepas 1 tahun lebih aktif di Amerika Syarikat.Mereka ni yang sebelum ni pernah datang ke Malaysia beberapa kali untuk mengadakan persembahan dan pernah membuat konsert solo.

Kali ni mereka kembali dengan konsep pop berbanding konsep ala-ala old school.Cubalah tengok trailer yang lain daripada yang lain dengan lagu-lagu yang pernah mereka bawa.

90% peserta Masterchef Malaysia Tak Pandai Masak - Chef Wan

Image
Salam semua..

Sekarang ni rancangan yang mendapat perhatian ramai rakyat Malaysia adalah Masterchef Malaysia yang telah diadaptasi dari rancangan realiti popular dari UK kalau tak silap.Dah banyak rancangan realiti memasak macam Hell Kitchen,Top Chef.Siapa dah pernah tengok rancangan memasak ni?Apa pendapat korang tentang peserta untuk musim pertama Masterchef Malaysia?


Dalam artikel yang ditulis di Harian Metro,mereka meminta pendapat chef terkemuka Malaysia iaitu Chef Wan dan beliau mengatakan hampir 90% peserta tak pandai masak.Begini petikannya..

“Setelah menonton sendiri program itu, saya berpendapat 90 peratus daripada peserta memang tidak berbakat. Kalau orang yang pandai masak, mereka tidak perlu lagi diajar perkara-perkara asas dalam memasak. Ini saya tengok, ramai yang terkial-kial. Hendak guna pisau yang betul untuk memotong bahan-bahan dapur pun masih ada yang tidak tahu."


Mesti korang pernah tengok rancangan memasak dari luar negarakan,macam Masterchef US,Masterch…

Sesi menjawab soalan!!!

Salam semua..

Buka je blog tadi nampak blog ni kena tag dengan Mieza,segmen tag meng-tag dari mereka-mereka semua.Tanpa rasa busy hari ni,aku pun nak joinlah sesi jawab soalan.


THE RULES
~You must post these rules. ~Each persons must post 11 things about themselves in their journals. ~Answer the question the tagger set for you in their post. And create new 11 question for the people you tagged to answer. ~You have to choose 11 people to tag and link them on the post. ~Go to their page and tell them you have tagged him/her. ~No tag back! ~No stuff in the tagging section about "You Are Tagged if You Are Reading This" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honestly) have to tag 11 people
okay, tu semua rules nye. shall we start now?
11 things about me.... anak tunggalsuka main game facebooksuka warna biruup to date pasal gadget especially phonesuka warna biru & merah

K-pop semakin dipandang oleh penggemar muzik dunia

Image
Salam semua..

Sekarang ni makin menjadi-jadi pula K-pop bukan saja dekat negara Asian tapi orang barat pun ramai dah mula pandang dengan lagu-lagu k-pop.Yang paling terbaru sekali tentang muzik video Girls Generation atau pun SNSD.Mereka baru je mengeluarkan album terbaru mereka The Boys dan dikeluarkan dalam 2 versi iaitu Korea dan English.

Dan jumlah viewer untuk MV mereka untuk minggu ini mencecah 12 juta dalam masa satu minggu.Dan mereka berada di tempat ketiga selepas LMFAO dan Justin Bieber.



Ujian Penglihatan Mata,Rugi tak buat.

Image
Salam semua..

Disebabkan dekat facebook je kita boleh share dengan kawan,kat sini kena buat post baru.Siapa-siapa yang bosan tu bolehlah tengok-tengok entry ni.

Gambar ni mereka-mereka kata untuk Japanese eye test.Kira untuk mata orang yang tak ada kelopak mata.Bahasa pasar SEPET.Mesti korang tak dapat bacakan.Kalau nak baca sila tarik mata korang jadi sepet.Tak pun kecik kan mata korang.Cepat-cepat.nampak tak??






Dah boleh teka tak apa yang ditulis..hehe.
Kat bawah ni suka-suka je.First time tengok mesti tak dapat baca.

Wordless Wednesday : Iklan yang fail..

Image
Salam semua...

Cepat cari kesalahan dekat iklan ni. =]

p.s : happy depavali

SM Town in New York : Concert Kpop

Image
Salam semua..

Baru-baru ni syarikat SM Entertainment telah pun menjayakan konsert SM Town Live World Tour in New York dan barisan artis yang berada dibawah naungan SM Entertainment sendiri telah menjayakan konsert tersebut.

Konsert yang berlangsung pada 23 Oktober di Madison Square telah berjaya mengumpulkan seramai 15 ribu peminat Kpop di seluruh New York. Dan yang membanggakan mereka adalah artis Asian pertama yang membuat persembahan di Madison Square.

Dalam konsert tersebut Girls Generation menyanyikan lagu terbaru mereka dalam versi Bahasa Inggeris buat kali pertama.



Konsert mereka mendapat perhatian pihak media di New York sehingga mereka telah menjadi muka depan untuk pada bahagian dalam akhbar The New York Daily.

Sam Tsui artist Youtube yang best.

Image
Salam semua...

Siapa kenal Sam Tsui.Dia merupakan salah seorang artis Youtube yang popular kerana banyak cover yang dibuat mendapat perhatian penonton Youtube dan setiap cover yang dibuat best.Sam Tsui ni dah lama jugak jadi artis Youtube dan dulunya dia collaborate dengan Kurt untuk mengeluarkan cover tapi baru-baru ni dia telah membuka account Youtube dia sendiri.

Ni lagu yang paling popular yang pernah dia cover iaitu lagu Just A Dream oleh Nelly dan telah dilihat sebanyak 37 juta +..



Ni antara cover yang best kalau nak compare dari artis asal yang nyanyi.[pendapat sendiri okay]

Scent of Woman Korean Drama

Image
Salam semua...

COMING TO ONE HD 30th NOVEMBER 2011

Drama dari SBS channel yang disiarkan setiap hari Sabtu dan Ahad dan mungkin akan ditayangkan di saluran One HD tidak lama lagi.Drama ini mengisahkan tentang seorang perempuan bernama yang menghidap penyakit dan tahu bahawa dia tidak akan hidup lama.Dia mengambil keputusan untuk berhenti kerja dan menghabiskan masa-masa terakhir dengan aman.

HASRULHASSAN.COM - Inilah Blog Saya

Image
Salam semua..





Cuba ceritakan bagaimana anda boleh bermula membuat blog, dan siapakah yang mendorong anda untuk terus berblog. Nyatakan beberapa orang blogger yang memberikan semangat untuk anda terus berblog.

Baca selengkapnya: Segmen: Inilah Blog Saya | HASRULHASSAN.COM™
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial Share Alike


Okay,mula berblog tahun 2009 tapi masa tu belum aktif sangat sebab duduk asrama,so nak update blog pun susah masa tu.Awal tahun 2010 baru agak giatlah buat entry.Macam mana boleh berblog ek?Mungkin masa tu sebab tengok kawan kot.So,terasa macam best je buat blog ni.hahaha.


Pendorong,macam tak ada je.Diri sendirilah yang bagi dorongan untuk berblog ni.Blogger yang bagi semangat,mungkin ada seorang ni.Sebab dia je lah yang dah jadi macam kawan rapat dalam dunia blog ni sebab selalu jugaklah dia singgah blog ni walaupun entry tak seberapa.Selalu bagi komen membina.Dia adalah akak Sha [akak rasanya.hehe sebab baca entry dia gaya dah lama masuk U].


Sekian.


p.…

SNSD Third Album The Boys

Image
Salam semua...

Kumpulan Kpop yang sensasi kembali dengan album yang ketiga bertajuk The Boys.Album mereka kali ni mempunyai 12 lagu dan single pertama mereka untuk album kali ini berjudul The Boys.Salah seorang producer yang menjayakan album ini ialah Teddy Riley iaitu seorang producer America yang pernah bekerja dengan Michael Jakson.


Jom tengok MV untuk lagu The Boys ni.Serious lawa masing-masing.

Yang menarik tentang lagu The Boys ni,mereka membuat 2 versi iaitu Bahasa Korea dan Bahas Inggeris.Album mereka juga dipasarkan di Amerika Syarikat.Dan promosi yang mereka adakan sangat gempak.Sebelum tu tengok pulak The Boys versi english.

Wordless Wednesday : Galaxy Nexus

Image
Salam semua..


Galaxy Nexus dirasmikan hari ini di Hong Kong.Coolkan.Spesifikasi kemudian ye.

Mc Donald's Promotion : Quarter Pounder

Image
Salam semua...

Siapa dekat sini penggemar McD.Mesti ramai punya makan McD kan.Nak-nak time lunch berderet orang beratur beli sebab ada Mc Value Lunch. Sekarang ni Mc Donald's ada buat promotion Quarter Pounder with Cheese Mc Value hanya RM 6.99 sahaja.Promosi ni dibuat di fan page FB mereka.


Macam biasalah,nak dapatkan promosi ni,kenalah print coupon ni..Siapa yang dah biasa guna promotion dekat McD mesti tau macam manakan..Untuk yang tak tahu,,,,

Detective in 40 minutes Korean Movie

Image
Salam semua...

Filem ini menceritakan tentang seorang pelajar yang mati disekolah ketika rakan sekelasnya pergi ke padang untuk pendidikan jasmani.2 orang pelajar dari kelasnya membuat keputusan untuk menyiasat siapakah pembunuh sebelum masa pendidikan jasmani tamat.


Lakonan Yoo Seung Hoo dari drama God of Study dan Kang So Ra yang kini menyertai We Got Married.Filem ni bergenre thriller dan misteri dan ditayangkan di panggung wayang pada tahun 2009. Tajuk lain bagi filem ini 4th Period Murderer Mystery.

Tae Ho.Kisah Kanak-Kanak yang Kurang Upaya

Image
Salam semua...

[serious gambar ni boleh buat orang touching]
Kisah ni dapat dari kawan sebab dia kongsi video ni kat facebook.Nama kanak-kanak ni Yu Tae Ho berumur 11 tahun dan tidak mempunyai kedua-dua belah tangan tetapi masih mampu menjalani kehidupan dengan tabah.Kisahnya mendapat perhatian ramai apabila salah satu saluran TV di Korea menayangkan dokumentari tentang kehidupan seharian dia,bagaimana dia mengatasi masalah walaupun tidak mempunyai kedua-dua tangan.


Bagi yang rasa macam video ni panjang sangat,meh syuk ringkaskan.Dokumentari ni cerita pasal kehidupan harian dia,macam mana dia makan,dia tukar pakaian tanpa meminta bantuan orang.Dia ada seorang adik lelaki yang berumur 8 tahun[gambar di atas].Disebabkan kekurangan yang dialami,Tae Ho kerap jatuh sakit.Ada satu ayat yang dia cakap ketika dia demam "Saya ada leher,saya ada perut".Maknanya walaupun dia tak ada tangan tapi dia tetap ada yang lain..

Video kat bawah ni pulak tentang buah hati yang dia jumpa dekat sek…

Siapa peminat Facebook Games???

Image
Salam semua..


Musim cuti semester tengah berlangsung untuk student diploma UiTM seluruh Malaysia.Siapa yang bekerja masa cuti sem ni?Nak kerja macam singkat je cuti kali ni.Sebulan je.So,duduklah dekat rumah and buat apa yang patut.

Yang patut buat kat rumah salah satunya main game dekat Facebook!!!!Tak tahulah kenapa tapi macam best pulak main game dekat facebook tapi tak semua game yang main.Ada 2 game je [kira banyaklah tu kan]..hehe..

Yang pertama sekali game Cityville.Game ni macam buat bandar sendirilah kiranya.Best sebab ada task kita kena buat untuk dapatkan reward.Sekarang ni dah level 68.Lama jugak dah main game ni.Kat bawah ni adalah Syukri's Town.

klik untuk besar
Besar tak?Susah kot nak besarkan bandar ni.Nak request kat orang.Leceh tapi best.Untuk yang berminat untuk jadi perancang bandar dan wilayah,korang sesuai main game ni..

Penyebab Migrain yang Sebenar

Image
Salam semua...

Selalunya ramai yang akan mengeluh sakit kepala disebabkan migraine dan ramai menyangka makanan yang dimakan merupakan punca UTAMA kepada migraine mereka.Makan MSG terlebih lah,tak boleh makan itu,ini..Nanti kena migraine.

Kat sini ada 10 sebab utama yang menyumbang kepada Migraine sebenarnya. Dan penyumbang pertama ialah...


STRESS.Apa-apa perkara yang kita buat kalau boleh mendatangkan stress.Kita kena berehat dulu,kalau tak stress tersebut akan melarat hingga kita mendapat migraine.
HORMON YANG TIDAK STABIL.Jangan asyik nak masam muka je,boleh migraine jugak okay..
GANGGUAN KETIKA TIDUR.Elakkan gangguan,pasang lagu instrument sebelum tidur.Sure lentokk punya!!! =p
BAU MINYAK WANGI ATAU BAU LAIN.Mahal sekali mana pun minyak wangi tu,kalau buat orang lain pening kepala pun susah jugak.Migraine nanti orang tu.
SAKIT LEHER.Ni selalunya kena pada orang yang bekerja menghadap komputer dari pagi sampai malam.Buatlah exercise kepala supaya tak sakit leher.Nanti lagi bertambah kala…