July 11, 2013

Drama Kampung Girl

Salam semua...


Drama Kampung Girl yang akan mula bersiaran pada 12 Julai 2013 menggantikan drama popular Sebenarnya Saya Isteri Dia pada setiap hari Jumaat jam 9.00 malam.

Drama lakonan Akim AF7 dan Nad Zainal yang diadaptasi dari novel yang juga berjudul Kampung Girl hasil tulisan Umi Kalsom. Sinopsis yang diambil dari laman web Karya Seni.


PERKAHWINAN diaturkan oleh keluarga? Ashraf langsung tidak menyangka! Lebih memeningkan kepala, apabila dia mengetahui nama calon yang disebutkan oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu?! Tidak mungkin.
“Orang tak nak kahwin dengan budak kampung tu… mummy jangan paksa Ash!” - Ashraf Khairi.“Ain akan kahwin dengan abang Ash!” - Ainnur.Dan jawapan itu cukup untuk membuatkan Ashraf kehilangan kata.Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan.“Dekat kampung kau tu dah pupus populasi lelaki ke sampai kau kena ke bandar nak cari calon suami?” -Ashraf Khairi.Dan nada yang sinis itu cukup untuk membuatkan Ainnur naik darah.Benarlah kata orang, kerana pulut santan binasa… kerana mulut? Jerat terkena diri pemangsa. Rancangan untuk menolak diri Ainnur merupakan titik tolak yang ‘menjahanamkan’ diri Ashraf.“Ash nak ajak dia beli cincin tunang.” - Ashraf Khairi.Lain yang dirancang, lain pula jadinya. Pertunangan yang diaturkan merupakan titik yang mengikat diri Ashraf dan Ainnur. Tapi siapa sangka, tarikh pernikahan yang semakin hampir mencemaskan Ainnur dek kerana ada ‘rahsia’ yang disimpan kemas daripada pengetahuan Ashraf. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Itulah keadaan Ainnur di saat terpaksa menghadapi kemarahan Ashraf yang sememangnya sentiasa suka memarahi dirinya.And what have you been thinking, doing such thing to me? Nak bagi aku nampak macam orang bodoh…” - Ashraf Khairi.Kelu lidah Ainnur tidak mampu hendak menjawab. Terkantoi Ainnur dengan helahnya. Kesudahannya… Adakah Ashraf makin membenci? Adakah Ainnur menjauhkan diri? Tidak akan bertemukah dua hati ini? Akan wujudkah satu saat itu, di mana lelaki bandar ini jatuh hati dengan kampung girl yang dibenci?

Novel tersebut berharga RM 21.00. Kepada yang tak sabar nak tahu jalan cerita drama ni, bolehlah singgah mana-mana kedai buku dan beli.


1 comment:

  1. Tengok promo iklan dier mcm best je...lagipun nad zainal memang kena dgn watak ni. X sabar nk tgk :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...