The Hunger Games Trilogy

Salam semua...

Siapa yang dah tengok movie The Hunger Games?Aku sangat teruja nak tengok filem tu tapi tak tengok pun lagi.Bila tengok trailer filem tu terus macam wow,gempaknya storyline movie tu.


Movie ni tentang reality TV "The Hunger Games" yang ditayangkan live kepada semua orang.Reality TV tu untuk membunuh satu sama lain dan orang yang terakhir tinggal akan menang. Memang lain dari yang lain storyline movie ni.

Movie ini based on novel The Hunger Games dan novel tu pulak ada 3 termasuk Catching Fire dan Mocking Jay.Bila je dapat tau yang movie ni based on novel,cepat-cepat aku google dan akhirnya jumpe Hunger Games Trilogy.








Bila dah jumpa tu straight tengok kat MPHonline dan ada pulak discount.Terus beli online lah jawabnya.Sebab dikira-kira balik,even siap shipping pun still lagi murah kalau beli kat kedai.

 


Ada yang cakap buku yang pertama tu je plot best.Buku yang lain tu tak berapa.Aku belum start baca lagi.Tak sabar nak tengok movie tu.

Comments

  1. tgk la movie tu.. shera dah tgk.. rase mcm nk tgk lagi.. best sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay..thanks for the recommendation..nak tgk.. =)

      Delete
  2. Tapi selalunya bukan buku lagi best ke. Huhu.. Same r macam Harry Potter. Ades

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka