Naeil’s Cantabile Korean Drama

Salam semua...


Tajuk : Naeil’s Cantabile
Genre : Muzikal, Komedi
Episod : 16
Waktu : Isnin & Selasa ( 9.00 malam)
Saluran : KBS World

Drama ini adalah adaptasi dari manga Jepun 'Nodame Cantabile' dan juga merupakan remake dari drama Jepun 'Nodame Cantabile' yang dibintangi oleh Ueno Juri dan Tamaki Hiroshi.


Cha Yoo Jin (Joo Won) adalah pelajar tahun ketiga di sebuah sekolah muzik jurusan piano dan bermimpi untuk menjadi konduktor terkenal di dunia. Dia seolah-olah seorang yang sempurna dengan penampilannya  yang baik, bakat muzik semula jadi dilahirkan. Bapanya merupakan seorang pemain piano terkenal di dunia. Dia tidak pergi ke Eropah disebabkan oleh trauma untuk menaiki kapal terbang. Seol Nae Il (Shim Eun Kyung) seorang yang sentiasa bersemangat dan juga seorang pemain piano genius. Dia seorang yang sukar diramal dan dia penyebabkan semua jenis masalah, tetapi apabila ia datang untuk piano, dia mempunyai bakat yang luar biasa.


Lakonan Joo Won yang popular dalam pelbagai drama termasuk Good Doctor dan Bridal Mask. Heroin pula dilakonkan oleh Shim Eun Kyung yang popular menerusi filem Miss Granny dan juga telah memenangi anugerah untuk filem tersebut. Dari segi rating, drama ini mendapat tempat ketiga untuk slot drama berada dibelakang drama SBS Secret Door dan MBC Pride and Prejudice,

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama