Percy Jackson and The Olympians Boxed Set

Salam semua...


Setelah sebulan menunggu packaging dari Amazon.com,akhirnya barang yang aku beli sampai jugak.Tu lah barang yang aku beli dari laman web Amazon.Bukan kat Malaysia tak ada boxed set tu tapi mahal.Walaupun campur shipping tetap murah lagi berbanding yang dijual di Malaysia.

Novel ni macam Harry Potter sebab novel ni bersiri.Ada 5 siri semuanya iaitu The Lighting Thief,The Sea Monster, The Titan Curse, The Battle of The Labyrinth dan The Last Olympian.



Aku tertarik nak baca buku ni bila buku pertama,The Lighting Thief diadaptasi menjadi filem fanstasi dan memang menarik sangat filem tu bila aku tengok.Terus aku tertarik nak baca buku ni.Aku kan pernah kerja kedai buku,lagi lah mood nak membaca tu bertambah sebab  hari-hari dah mengadap buku je.

Siapa yang tak pernah tengok filem tu,korang patut tengok sebelum filem keduanya The Sea Monster yang akan dikeluarkan dalam tahun depan.



Salah satu sebab aku layan novel english ni sebab boleh improve english even tak banyak sangat pon dan yang paling penting jalan cerita fantasi yang mereka buat sangat menarik =)

Paling penting,laman web amazon senang je nak beli barang online.Tak perlu kad kredit,kad debit pun boleh. Kalau rasa macam tak berapa pasti boleh terus chat je dengan customer service.Walaupun agak lama nak tunggu barang tapi berbaloi.

packaging dari Amazon

p.s : bila nak beli tu compare dengan harga kat Malaysia.Kalau murah baru boleh beli =D

Comments

  1. samala, tapi aku dulu beli bid kat ebay jek, aku beli buku Eclipse, harga USD 0.01 sen aku bayar untuk pos jek banyak dalam rm30 sumthg...kalau hard cover buku tu kat malaysia dalam rm70 kot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah tu sampai 0.01 USD.tak berape pandai sangat guna ebay tu. :)

      Delete
  2. Berapa total dgn packaging..?sebab aku mmg cari complete set utk percy jackson pun..kat malaysia tak jumpa lah yg set mcm ni..ada pun satu2..nak beli semua mmg mahal..berapa ek harga dia total..???

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep memang mahal kalau beli satu2..siap total packaging RM 97..kalau ade kat Malaysia pon dalam RM 140 tak silap.kalau satu2..satu buku tu RM 29.90..kali dengan 5 memang mahal gile.

      Delete
    2. oh..ok..thnks for the info anyway..btw, masa kau order dulu brape bulan ea smpi?

      Delete
    3. dalam sebulan 1 minggu cam tu..tarikh yg dye estimate hantar tu memang accurate.senangnye boleh gne debit card :D

      Delete
  3. menarik blog anda.. terus follow... isi blog yg tulen... no more ciplak... haha..

    sy ni memang hantu buku.... apa buku kalau org promote memang nak beli je... bace tak jugak... dan skrg ni sy nak tajamkan english sy... so, nak try bce buku2 english...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulen..haha..thanks..
      beli ni pon sebab minat cerita fantasy..
      and nak baiki english :)

      Delete
  4. Cam ne nak beli on9 dari luar negara?? Kene ada acc paypal ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sign up je kat amazon. tak perlu guna pay pal. Debit card pun boleh.
      Tapi lame sikit shipping dalam sebulan.
      ade lagi alternative nak beli buku dekat bookdepository.com

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka