Ramadhan Al-Mubarak

Assalamulaikum...

Hari tu ada majlis tarbiyah rohaniah.Passal menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak.Tergerak hati nak pergi dengar ceramah tu,memang berbaloi sebab penceramah tu memang sangat best + sporting.Siap bukak lagu Wali Band lagi.Kalau ceramah pasal bulan Ramadhan mestilah berceramah pasal kelebihan,malam lailatulqadar dan lain-lain lagi.Yang paling best time persembahan sajak.Sajak tu tentang jika ramadhan ini yang terakhir bagiku.Memang best isi sajak tu sebab 2 hari sebelum bulan Ramadhan,ada siswi UiTM meninggal dunia.Time tu teringat balik sajak tu dan harap tahun ni bukan Ramadhan yang terakhir.

Ramadhan menjelang sudah.1st Ramadhan dapat sambut dekat rumah dengan suasana yg sangat amat berbeza...

Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna.
Agar dapat ku lalui dengan sempurna...

Memang lain sangat suasana bulan puasa tahun ni sebab dah takde orang kat rumah,dulu kalau arwah wan ada kat rumah,mesti anak-anak or cucu-cucu dia yang lain ada.Tapi sejak bila dah takde,memang takde la orang kat rumah.Buka puasa berdua je dengan mak tahun ni.19 Ogos ni genap 3 bulan arwah wan meninggal.1 Ogos haritu buat kenduri naik nisan.Itulah last ramai-ramai berkumpul kat rumah.Lepas ni,tak tau lagi bila.Tahun-tahun sebelum ni meriah jugak bila buka puasa,macam-macam arwah wan suruh beli.Banyak favourite food arwah wan.Tapi tadi bukak puasa,tak tahu nak beli apa.Pergi bazar ramadhan,just beli murtabak.Buat kelainan,pergi beli McD untuk buka puasa.

Lagi 1 yang menyebabkan suasana lain buka puasa tahun ni sebab buka kat universiti.5 tahun buka puasa kat maktab dengan homeroom + classmates.Tahun ni tak tahu lagi dengan siapa tapi yang paling penting sangat rindu buka puasa dengan homeroom.Ye lah,5 tahun buka puasa sama-sama,mesti terasa jugak tahun ni bila buka puasa kat DS yang penuh sesak dengan budak-budak yang nak buka sama.Kalau macam tahun sebelumnya,kena amik lauk untuk homeroom,so kena ikut turn.Bila fikir-fikir balik,seronok.Tapi kena tetap lalui,entah bila dapat buka puasa dengan korang semua lagi.Impossible kot rasanya kan.


p/s : dekat McD pun ada Buka puasa Mc Value.Harga macam Lunch Mc Value.hehe.Ramailah yang buka McD nanti.

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit