June 11, 2011

10 laman web yang baru disekat oleh Malaysia

Salam semua..


Buat sesiapa yang tak tahu lagi tentang penyekatan 10 laman web yang membolehkan pengguna internet memuat turun video dan lagu secara tidak sah.Berikut merupakan senarai penuh laman web yang baru disekat oleh Malaysia.

1. Http://www.warez-bb.org
2. Http://www.thepiratedbay.org
3. Http://www.movie2k.to
4. Http://www.megavideo.com
5. Http://www.putlocker.com
6. Http://www.depositfiles.com
7. Http://www.duckload.com
8. Http://www.fileserve.com
9. Http://www.filestube.com
10. Http://www.megaupload.com

Memang semua pun tahukan,memang laman web ini adalah laman web yang illegal untuk download tapi majoriti orang guna alternatif ni untuk download.Sehingga malam ni,laman web diatas masih lagi dapat diakses antaranya Piratebay dan Megaupload.Kita tunggulah sehingga laman web tersebut disekat sepenuhnya di Malaysia.




Tak sangka jugak laman web yang famous untuk download illegal kena sekat dekat Malaysia.Setuju jugak degan IR,banyak lagi laman web yang tak patut ada kat Malaysia tapi masih boleh dibuka.Bersihkan yang mana patut dulu,baru sekat yang saki-baki ni.


Memang tak dinafikan lagi,syuk pun giat menggunakan laman web seperti megaupload dengan piratebay.Pagi tadi bukak piratebay tak boleh akses,teringat junior cakap laman-laman web ni dah kena sekat.Tempat bergantung untuk download movie dah tak ada.Tapi bukak malam ni,boleh pulak.Bila mereka nak laksanakan penyekatan ni pun tak taulah.Apa pendapat korang tentang penyekatan laman web seperti ni.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...