20 Lagu Inggeris Terbaik 2012

Salam semua..

Billboard telah mengeluarkan 100 lagu terbaik sepanjang 2012. Aku nak kongsi dengan pembaca 20 lagu terbaik sepanjang 2012,yang lagi 80 lagu boleh tengok di laman web Billboard.com.

20) The Motto - Drake feat Lil Wayne
19) Drive By - Train
18) One More Night - Maroon 5
17) Whistle - Flo Rida
16) Good Feeling - Flo Rida
15) Wide Awake - Katy Perry
14) Some Night - fun.
13) Sexy And I Know It - LMFAO
12) Set Fire To The Rain
11) Wild Ones - Flo Rida feat Sia


10) What Makes You Beautiful - One Direction
9) Starships - Nicki Minaj
8) We Found Love - Rihanna feat Calvin Harris
7) Stronger - Kelly Clarkson
6) Glad You Came - The Wanted
5) Lights - Elli Goulding
4) Payphone - Maroon 5
3) We Are Young - fun.
2) Call Me Maybe - Carly Rae Jepsen
1) Somebody That I Used To Know - Goyte feat Kimbra

Nampaknya kumpulan Maroon 5 dan fun. berjaya meletakan 2 lagu mereka dalam 20 lagu terbaik untuk tahun 2012. Untuk peminat lagu english mesti majoriti tahu kebanyakan lagu dalam 20 lagu ni. Tak sangka The Wanted yang kurang popular berbanding One Direction dapat tempat lagi tinggi.Ada lagi lagu yang korang rasa best tapi tak ada dalam ni,kongsilah kat komen.

p.s : lagu taylor swift takde pon.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama