Annual Dinner Form 5 09















Annual Dinner Form 5 MJSC Pontian

Grand Hall MJSC Potian
Dress To Impress



Annual dinner kiteorg yg ke-2 selame kat MRSM Pontian.The word to describe the annual dinner is MEMORABLE.Walaupun ade yg tak datang,tapi majlis berjalan dengan baik.Ramai gak yg pakai lawa2 malam tu termasuk la cikgu-cikgu.Pade mulenye,majlis ni tak nak dibuat oleh dak-dak form 5,tapi disebbkan majlis ni wajib diadakn,kiteorg menjlnkan jugak.Tarikh yg diambil pade 6 November kerana tarikh tu yg kosong dan pade seblh pagi 6 November tu adalh Hari Graduasi.Perbincangan tentang persiapan majlis tersebut berjalan lancar dan kiteorg tlh membahagikan tugas :

5 Harvard & 5 Oxford-Hiasan Dewan dan Atucara Majlis
5 Cambridge & 5 Sheffield-
5 Yale-Hadiah dan cenderhati

Dengan berkobar-kobarnye kiteorg membuat persiapan.Dari tak pandai buat bunge rose sampai tau buat bunge rose.Pendek kate dengan harapan ape yg kiteorg bincang jadi annual dinner yg terbaik.Tapi,beberape hari sblm majlis,byk masalah yg datang dan wat kiteorg tak bersemangat nak wat annual.Ramai yg mule nak balik,nak pakai t-shirt je and etc.Setelah berfikir secare rasional dan positif[rasenye la].Kiteorg pun meneruskan majlis tersebut.

Majlis pade malam tu dimulakan dgn pemotongan reben oleh Pengetua,Encik Ahmad Kamal dan kiteorg mengiringi pengetua masuk ke dlm dewan diiringi dengan nyanyian oleh kumpula Al Muttaqin yg bertajuk .Hiasan dewan malam tu gempak sebab ade beberape jambak bunga rose besar yg menggunekan kertas telah dibuat oleh dak-dak sheffield.Lepas tu,kiteorg pun makan sambil diiringi dengan slideshow yg dibuat oleh dak-dak Harvard.Hidangan utama malam tu .Kiteorg makan dengan kenyang nye.Malam tu ade 4 pengacare,Dila ngan Khairi..Timah ngan Ujang.Kelakar dyeorg.Lepas tu,ade anugerah yg telah dibuat oleh dak-dak Yale.Terdapat 15 anugerah dan 1 anugerah khas.

Anugerah Lelaki & Perempuan Melayu Terakhir [cam baik & bole jadi contoh]
Anugerah Speaker Maktab [faham kan]
Anugerah Shrek & Fiona [jiwang]
Anugerah Jimmy & Jenny Neutron [pandai]
Anugerah "penghuni B.A [tak suke g B.A]
Anugerah Uswatul Hasanah [alim]
Anugerah Ratu & Raja Lawak
Anugerah Giler Gelak
Anugerah Mr & Miss Demand
Anugerah Mr & Miss Clumsy
Anugerah Drama King & Queen[cepat touching]

sory.yg lain tu tak ingat la...sambung

Anugerah tu just suke-suke je.Sebagai tande penganugerahan,kiteorg diberi sebijik bantal yg telah dibeli oleh dak-dak Yale.Penyampaian anugerah tersebut diselitkan dengan persembahan dan lucky or bad draw.Persembahan yg best malam tu lagu Tunjuk Perasaan oleh The Times tapi telah dinyanyikan semula oleh dak-dak laki.Untuk lucky draw,kiteorg dpt hamper manekale bad draw just dapat gule-gule kace.Kemuncaknye time pengumuman King & Queen of the night.
King dimenangi oleh Presiden BWP kiteorg,Suleiman yg bertungkus-lumus menjayekan majlis tersebut.Queen pulak dimenangi oleh Fatin Fadwana[wana],BWP biro komunikasi.Mmg lawa pakaian dyeorg malam tu.Lepas abis je tentatif program,kiteorg pun kemas dewan tersebut sambil mengadakan sesi fotografi.













king of the night[sorry tade gamba sorg]













queen of the night[sorry tade gamba sorg]












pengacare yg best!!!

byk lagi gamba + sume ade gamba ak.so,tak yah la display ye.just for reading.

p/s: tak pandai berbahase la.so ayat cam kabut sikit

Comments

  1. hahaha
    uswatul hasanah
    x boleh bela...
    spe la yg cadangkan award tu
    aku rasa batch kt semua terjal2 belaka

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka