PSY terima Guinness World Record

Salam semua..


Penyanyi Korea, PSY yang popular dengan lagu Gangnam Style telah menerima Guinness World Book of Record apabila mencatat jumlah "like" yang paling tinggi dalam laman web Youtube mengalahkan artis antarabangsa yang popular iaitu LMFAO dan Justin Bieber.Penyanyi popular itu mendapat sebanyak 5 juta like untuk video Gangnam Style dan angka tersebut terus meningkat.



Untuk jumlah "view" pula,PSY mencatat sebanyak 690 juta dan terus meningkat dan hampir kepada 700 juta "view".Untuk pengetahuan semua,PSY merupakan artis Korea pertama dengan lagu bahasa Korea yang masuk dalam carta Billboard Hot 100 dan mendapat tempat kedua dalam carta tersebut.Gangnam Style masih menduduki tempat pertama dalam carta iTunes U.S untuk lagu dan juga videa.

sumber : hmetro

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Memang hebat pun penangan lagu dia nie -,-
    amboiii ko syukk..
    dari dulu aku perasan ko mmg gilee korea kann..
    ahhaa xpe2x minat orang.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.cane kau tau ak minat.
      haha.minat.nak wat cane.hehe

      Delete
    2. hehee selalu jugak perasan ko tweet pasal korea..
      entry ko pun bnyak pasal korea..
      mmg penuh dgn korea laa senang cite..
      hehee xpee, itu minat masing2x..
      aku pun kadang2x layan jugak..

      tengok tak heartstring.??
      serious, aku suka gilee cite tuu lagu semua best2x.! :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama