All about MELAKA buds!!

Tanggal 9 Februari 2010.Pelajar-pelajar MRSM Pontian yang berasal dari Melaka berkumpul di Mahkota Parade.[ayat gempak].Tak semua pun dak-dak Melaka ada and tak semua budak Melaka.Adalah dalam 10 org hari tu yang turun.Yang lain ada pergi PLKN,kerja dll.Sebenarnya nak pergi Jusco Bandaraya Melaka,tapi disebabkan mereka-mereka yang suka putar belit,sekali kat MP.Tapi sebelum pergi MP.Jalan dulu dgn Izzah,Sal & Mira kat Jusco.Ada diantara mereka nak cari stoking.Lepas tu,pergi lah MP.Memang best sebab jumpa kawan kan.Banyak benda yang diceritakan.Sampai saja MP,terus naik foodcourt and tengok dak-dak tu tengah tangkap gambar.Kami yang baru sampai pun join.Time tu ada Faisal dengan Iman,tapi lepas tu mereka ada hal lain.Yang selebihnya berjalan[jln ngan shima time tu & dyeorg nak kne kan lak] dan akhirnya tengok movie [Haunted University] 18 tahun keatas[belum lagi sebenarnye].Duduk sebelah Taqiah,ada lah beberapa kali dia menjerit.[hehe].Mula-mula seram cerita tu tapi last-last dah tak best.Kami siap gelak-gelak lagi.Walaupun bosan tapi kami enjoy[rasenye].Dah habis tengok movie,kami pergi ke pusat hiburan,berjumpa dengan Faisal.Sebelum tu,kami borong aiskrim kat McD,siap duruh abg tu ambilkan gambar.Gha pulak nak keluarkan duit,berapa mesin entah dia try hari tu.Dekat pusat hiburam,ada yang main motor.Izzah belanja 1 token and kami pun main kereta.Dapat num. 1.Lepas tu,Faisal pulak belanja.seronok main ramai-ramai tapi tetiba Dila pulak main sorang[pelik btol].Lepas tu,kami pun ambik 1 lagi snap kat Secret Recipe sebagai tanda kenangan.
Hari tu pulak Bday Zack.Sebab tu la pergi Secret Recepi,tapi dia yang beli lah =p


sebelum pulang =]

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama