31st March 2010

Dibaca title.Sepatutnya perlu dipublish post tarikh tersebut.Tapi tidak dapat dilaksanakan.Pada tarikh tersebut adalah hari terakhir bekerja sebagai customer service assistant.Seronok bekerja di MPH.Banyak benda yg dipelajari. dan pengarang buku yg terkenal baru dikenali,kalau tak kerana bekerja di MPH,rasanya tak lah kenal pun.Walau 3 bulan bekerja,event yg besar di MPH telah dilalui.Best sangat.Tapi ada kenangan yg tak manis utk di ingat.Ketika melayan seorang customer yg dirahsiakan bangsanya.Kejadian berlaku hari sabtu ketika ramai customer.Dia menanyakan tentang member card yg akan expired hujung bulan 3.Cuba menerangkannya dan ketika itu berlaku sedikit kekeliruan oleh customer tersebut.Apabila customer memulakan kemarahannya,dengan bengangnya aku membunyikan bell utk memanggil key holder.Salah seorang datang dan menerangkan.Penerangan yg diberi sama tapi disebabkan org atasan,customer tersebut akur.Dengan perasaan bengang,aku menyuruh staff yg lain menjadi cashier apabila dia hendak membayar.

Tapi kebanyakkannya pengalaman yg baru untuk diri yg baru memasuki alam pekerjaan.

gamba kat name tag.CSA.


[mmg bengang tol la ngan customer time tu.saba je lah.huhu]


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit