Reunion SKJDP '99-'04


I Met You as a Stranger & I Leave You as a FRIEND =]

Setelah hampir 5 tahun tak bertemu
21 April 2010
Pertemuan dirancang,akhirnya berjumpa kembali
Walau saling tidak mengenali,
masih tetap bertegur sapa.
Mungkin perubahan fizikal yg ketara,
menyebabkan ada rakan yg mengenali sesama mereka.
Apapun,
ikatan PERSAHABATAN tetap ada diantara kami.


Setelah penat meeting kat facebook.Tarikh 21 April 2010 ditetapkan.Kiteorg berkumpul kat Starbuck DP.Mula-mula,memang tak ramai pun yg datang.Ada dalam 7 orang.Lepas tunggu lama sikit.Baru yg lain-lain datang.Tak sangka ramai juga yg datang.Tapi ada yg berpecah.Agak sirap time tu,sebab reunion,tiba-tiba nak split.Kiteorg pun terus pergi MP.Konon nak makan,tiba-tiba Maryam nak main boling.Layan.Aku tengok je.Seketika lepas tu,budak-budak lelaki yg lain tiba.Diaorg pun main bowling.Yang trip pertama,dah nak gerak.Then Nasrul cakap "Kate reunion,dah nak blah".So,yg lain pun tunggu,sebab terlalu lama diaorg main,ada yg gerak pergi McD & akhirnya kiteorg jumpa kat McD.Buat macam kedai sendiri.Kiteorg pun tarik meja sambung.Tak semena-mena,ada customer sound[padehal nak lalu je,bkn beli pun]"Nak buat tu gune ni la,sambil tunjuk jari dia kat kepala.Kiteorg dah panas.Then,manager McD tu suruh kiteorg tukar tempat,baik manager tu slow talk.Wah,kiteorg pun ketawa sakan kat McD tu.Memang kecoh.Lepas makan tengok wayang.Mula-mula nak tengok Shutter Island [org kampung Maryam act.hahha] tapi atas cadangan aku yg nak tengok Date Night,akhirnya tengok cerita tu.18 cerita tu.Not officially 18 yet.Kelaka habis.Kiteorg je yg kecoh kat wayang tu.Seronok.Dah lepas tu,kiteorg buat sesi fotografi.Part ni paling best.Tak lama lepas tu sorang-sorang balik & yg second last balik aku & syafiq.Even ada crisis mula-mula.Tapi last memang BEST!!!!

ps : korang mmg best even ak tak ingat sgt korang.tapi semangat zaman kanak2 still ade.hahaha.


FADHILAH,UMMI,SAEIDAH,DILA.EZA.MARYAM.SYAFIKA
SYAFIQ,NASRIQ,NASRUL,NIZAM.ARIFF

dll [sory,ade yg x ingat name]
Korang memang BEST!!!



Comments

  1. msti rapat ek korunk. awl2 jmpe da berselisih.

    besernyer the atmosphere is awkward. heh

    yup,friends are forever

    ReplyDelete
  2. Reunion SKJDP sempena 50 tahun SKJDP. Kesemua yang pernah bergelar pelajar & guru dijemput hadir.Pelbagai aktiviti diadakan. Pertandingan mencipta logo 50 tahun SKJDP berakhir pada 30 februari 2011. Dijangka sambutan pada bulan April 2011. Nanti I inform balik tarikhnya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama