.............

Siti Nurkhadijah binti Nasef

Nama diatas cukup familiar dengan empunya blog ini kerana banyak perkara yg telah berlaku antara kami.Mungkin disebabkan sekelas & sehomeroom.
Yang penting banyak kenangan yg ditinggalkan bersama.
Dan yang terakhir kenangan bersamanya adalah PERGADUHAN.
Time kiteorg gaduh tu lagi 1 minggu lebih nak SPM.Memang masa tu nak gurau je dengan dia.Tapi entah macam mana,gurauan bertukar menjadi pergaduhan yg amat besar.Masa kat kelas tu,kiteorg belajar sejarah bersama,lepas tu,teringin nak tengok lagu-lagu kat dalam phone dia.Tak sangka ada password nak unlock phone tersebut.Buat macam biasa,bila dah habis tengok lagu kat dalam phone dia,aku terus bagi.Lepas satu ketika,dia cuba unlock phone tu tak boleh.Dia pun tanya kat aku,
"Syuk,ko tukar ke password aku?"Mula-mula aku cakap tak.Lepas tu,dia punya lah tak percaya.Last,dapat idea nak kenakan dia.
"Odie,kau nak tau password tu?"
"Cepat lah syuk,jangan main-main la"
Lepas tu,terfikir nak kenakan dia.Suruh dia buat something,tapi taklah teruk sangat kot.Dia mati-mati tak nak.Dalam nak dekat setengah jam jugak kiteorg cakap-cakap.Last,dia buat jugak,tapi lepas tu tak boleh berhenti.Pujuk-pujuk tak jalan jugak.Cakaplah kat dia the truth,lagi lah dia tak berhenti.Then,dia balik,ikutlah dia.Pujuk-pujuk,tak makan.Dia terus balik tak cakap langsung pun.Lepas tu,bagi kat Fifie phone suruh dia pakai phone ni dulu.
Malam tu,prep.Chaca datang buat cerita gempak.Dia cakap Odie pengsan.Lagi lah dah gelabah.Lepas tu dia kata Odie pengsan sebab lain and phone dia tu memang ada problem.Lepas daripada gaduh tu,terus tak cakap dengan dia langsung sampai SPM.Sampai 1 hari tu,tetiba dia tegur suruh ambik barang kat kelas.Time tu,rasanya dia dah maafkan kot sebab dah boleh bercakap-cakap.Itulah antara kenangan yang kami tinggalkan di MRSM Pontian buat kali terakhir.Walaupun pahit.Tapi amat bermakna bagi empunya blog.

KENANGAN TERINDAH =]



di Ayer HItam =]

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit