The Mortal Instruments : City of Bones Review

Salam semua...


Filem adaptasi dari novel City of Bones ( The Mortal Instruments Series) dan mula ditayangkan pada 22 Ogos 2012.

Filem ini mengisahkan tentang seorang gadis yang bernama Clary Fray yang merupakan anak kepada Shadowhunter iaitu pemburu demon. Dia mendapat tahu tentang kewujudan alam lain selepas emaknya diculik oleh penjahat. Sejak insiden tersebut dia belajar tentang dunia baru dan menggunakan kebolehan yang dia ada untuk menyelamatkan emaknya.



Movie ni menarik tapi bila part triangle love tu dah jadi macam Twilight syndrome. Mungkin pengarah yang buat movie ni nak attract lagi ramai remaja untuk tengok cerita ni. Watak yang aku paling suka mestilah watak yang comical iaitu Simon, bestfriend Clary.

Untuk pengetahuan semua, watak Magnus Bane dalam filem ini dilakonkan oleh Godfrey Gao. Dia merupakan pelakon kacukan Taiwan dan Malaysia, emaknya merupakan orang Malaysia. Tapi lakonan dia dalam movie tersebut tak berapa nak mantap sangat.

Overall : 3.5/5 

Comments

  1. rating 3.5 jer.. hehe tapi citer dia slow jgk and terlalu serius.. so far still menghiburkan.. jgn lupa baca review kt blog ni jgk.. :D

    http://syncronizeq.blogspot.com/2013/08/the-mortal-instruments-city-of-bones.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dalam buku cam lagi best sikit kot.hehe.

      Delete
  2. personally for me this movie better than twillight. suke chemistry between clary and Jace,sgt secocok..my fav character is Jace! mysterious yet handsome,portray the character well.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tengok pulak Twilight. tapi dari segi story movie lagi interesting compare dengan twilight :)

      Delete
  3. personally for me this movie better than twillight. suke chemistry between clary and Jace,sgt secocok..my fav character is Jace! mysterious yet handsome,portray the character well.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama