Percy Jackson Sea of Monster Reivew

Salam semua..


Filem Percy Jackson Sea of Monster adaptasi dari novel Percy Jackson : Sea of Monster ditayangkan pada 8 Ogos 2013.

Filem ini mengisahkan tentang Percy Jackson, anak kepada Tuhan Laut iaitu Poseidon yang ingin menyelamatkan "Thalia Tree" yang melindungi "Camp Half Blood" dari raksasa. Aku tengok cerita ni sebab aku memang minat cerita fantasi dan filem yang diadaptasi dari buku. Sebab aku boleh bandingkan jalan cerita dalam buku dan dari filem.


Kalau nak dibandingkan dengan buku, semestinya dalam buku lagi best. Tapi dari apa yang aku tengok, kalau tak dibandingkan dengan buku pun filem still tak dapat rating tinggi sebab filem ni agak pendek, 106 minit. 1 jam 46 minit. Agak pendek kalau nak dibandingkan dengan filem adventure yang lain.

2.5/5. Lebih baik korang tunggu keluar dekat FMP je. Tapi untuk peminat Percy Jackson still worth it.

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka