Orang Turki Menemubual Seekor Lembu Tentang Keaadan di Syria

Salam semua...


Seekor lembu telah "ditemubual" di studio untuk sebuah program di Turki. Lembu membuat penampilan mengejut dalam TV Turki buletin berita. Ini merupakan sebahagian daripada aksi membantah secara senyap mengenai keganasan di Syria dan Mesir.

Wartawan tersebut menemubual lembu tersebut semasa program, meminta pendapatnya tentang reaksi masyarakat dunia yang berdiam diri mengenai keadaan di Syria dan Mesir."Manusia membisu mengenai pembunuhan beramai-ramai. Kami lembu dan kami tidak menangis, tetapi manusia boleh menangis," wartawan tersebut memberitahu apa yang lembu itu "katakan". Beliau kemudian menyatakan bahawa lembu itu mempunyai sesuatu untuk mengatakan mengenai keganasan di Mesir dan Syria berbanding seluruh masyarakat dunia yang berdiam diri.

Opinion : Ini salah satu cara sinis unutk menyedarkan masyarakat global tentang kekejaman di Syria dan Mesir. Orang Turki tidak takut untuk meluahkan pendapat mereka di berita nasional di negara mereka. Sama-sama kita doakan keamanan di Syria dan Mesir.

Sumber : Facebook

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama