Facebook mengambil alih Whatsapp

Salam semua...

Facebook mengejutkan dunia teknologi pada hari Rabu ketika ia mengumumkan untuk membeli WhatsAapp pada harga 16 bilion USD. Persetujuan itu merupakan salah satu daripada pengambilalihan terbesar dalam sejarah dunia teknologi kerana Facebook membeli Whatsapp hampir dua kali ganda Microsoft membeli Skype pada tahun 2011, dan lebih lima kali ganda Lenovo membayar Google untuk Motorola.

Pengguna Whatsapp meningkat dalam tempoh 4 tahun

WhatsApp mempunyai sudah lebih daripada 450 juta pengguna aktif bulanan (320juta daripadanya adalah pengguna aktif setiap hari), dan syarikat itu mendakwa ia adalah menambah lebih daripada satu juta pengguna baru setiap hari. Facebook mencapai satu bilion pengguna pada Oktober 2012, kira-kira lapan tahun setengah selepas pelancaran. Bolehkah WhatsApp melanda satu bilion lebih cepat?

Whatsapp dijangka mencapai angka satu billion pengguna pada Ogos 2015 dan pada masa itu, WhatsApp akan berumur lebih 6 tahun,iaitu dua tahun lebih cepat daripada Facebook lakukan.

Sepatutnya aku punya Whatsapp kena beli bulan 2 tapi dapat mesej mereka akan tambah lagi setahun. Berseronok pakai dulu sebelum kena bayar.

Sumber : Mashable

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama