One Fun Day

Lepas je bawak kawan-kawan tu jalan kat Melaka.Next week pulak abang sedara pulak bawak jalan kat KL.Aku panggil dia dengan gelaran "abang" sebab his kind a brother to me.Ye lah,takde abang katakan.So,anggap dia macam abang la.Lepas dah jalan-jalan kat KL,esoknya pergi Water World.Disebabkan weekdays,memang lengang sungguh kat Water World tu.Entrance fee agak mahal,tapi worth it la rasanya.Dalam banyak-banyak gelongsor air[tak tau la panggil ape],aku naik yang paling selamat,yang naik sekali 3 orang.Yang lain tu macam tak selamat je.Nak-nak yang boleh nampak dari highway PLUS tu.Kawan abg aku je naik.Tu pun dia kata BAHAYA.Benda yang paling menarik sekali kat sana,tangkap gamba dengan ular.Kalau kita beli RM10.00 dan ke atas,kita akan dapat bergambar dengan ular.Adalah dapat beberapa snap dengan ular yang agak mengerikan.hahaha.

tgk ular tu menjalar.haih


sikit punye lambat org tu serve.hmm.

ade gajah & kuda kat pintu masuk tu.

Dah seronok-seronok mandi.Pergi tepi pantai pulak.Angin kat situ memang kuat.Seronok je.Ramai gak yang memancing.Minum-minum jap,tetiba kawan abg aku nak temu ramah org yg memancing tu.Dapat la temu ramah mak cik & pak cik yang ada kat situ.

sesi temu ramah.hahaha

hasil tangkapan mak cik & pak cik tu.


Then,diaorang nak naik pulak Bukit St.Paul.Yang bawahnya Kota A Famosa tu.Layan je la.Lepas tu,jalan kat Dataran Pahlawan.Kawan abg aku beli cage utk iguana dia.Souvenier dari Melaka.hahaha.

Bukit St. Paul.

Sempat tgk pet shop kat DP.cutenye rabbit ni.

Last destination for the day before tengok wayang yang cerita tak berapa nak best pulak.Fury pebenda tah.


Masjid Selat di Selat Melaka.Agak terapung kot masjid ni.

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka