2011 Mnet Music Asian Award Singapore

Salam semua...

Mnet Asian Music Award merupakan antara acara terulung yang dibuat setiap tahun.Pada tahun ni acara ni akan diadakan di Singapore pada 29 November 2011 di Singapore Indoor Stadium dan slogan mereka pada tahun ini ialah Music Makes One. Acara ini merupakan acara yang pertama dibuat diluar Korea Selatan pada tahun 2010 dan seramai 1.9 juta penonton yang acara ini sama ada di TV ataupun streaming.


Undian telah pun dibuka dan sesiapa yang berminat untuk mengundi,boleh pergi ke laman web MAMA2011.Singapore merupakan negara kedua pilihan MAMA 2011 selepas China menjadi tempat pertama MAMA diadakan diluar dari Korea Selatan.


Sebanyak 23 anugerah yang dipertandingkan antaranya artis of the year,songs of the year dan lain-lain lagi.Jom tengok kedudukan terkini undian yang telah dibuat oleh peminat kpop diseluruh negara.




Super Junior mendahului dengan 4 undian tertinggi dan IU mendapat 3 undian tertinggi,Tapi hanya beberapa peratus sahaja undian peminat yang akan diambil kira untuk menentukan pemenang sebenar.

Yang rasa artis mereka tu tak ada,sila-sila mengundi untuk artis kpop favorite korang.Tapi award ni hari Selasa,sure tak dapat tengok sebab dah masuk semester baru time ni.




Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka