Movember : Kempen untuk Lelaki sahaja!!

Salam semua..

Siapa tahu apa tu Movember?Movember merupakan satu kempen untuk meningkatkan kesedaran tentang kesihatan kepada lelaki,jadi mereka memilih bulan November untuk mengadakan kempen tersebut.




Asal usul sejarah Movember ni mestilah dari orang Barat yang pada mulanya diadakan hanya untuk kebajikan tapi telah menjadi kempen besar-besaran.Malaysian pun ada join jugak.Sila-silalah like page Movember Malaysia

Syarat-syarat untuk menyertai kempen ni adalah seperti berikut :



  • Lelaki tersebut perlu mencukur misai ataupun janggut pada hari pertama bulan November
  • Dan untuk satu bulan,mereka tidak boleh mencukur misai mereka.
  • Misai sahaja yang diperlukan,janggut atau jambang tidak diperlukan
Itu yang aku dapat setelah search kat wikipedi,tak taulah betul ke tak rules kempen ni,terdengar kempen ni kat Hitz.fm.Kebanyakan DJ Hitz semua join kempen ni dan sama-samalah kita tengok DJ macam Ean,JJ ada misai ye.

Tunggu apa lagi




Comments

  1. sayang la nak cukur janggut...
    sunnah tue..
    huhuhuhuhuh XD

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka