2011 Melon Music Award

Salam semua...

Pada 24 Oktober 2011 satu acara telah diadakan iaitu Melon Music Award.Acara ini merupakan antara acara berprestij umtuk artis Korea selain MAMA,Seoul Music Award dan lain-lain.

Ramai artis yang hadir memeriahkan majlis tersebut antaranya IU,Beast,Super Junior,SISTAR dan lain-lain.

IU

BEAST

Senarai penuh artis yang memenangi anugerah untuk majlis tersebut.

Artist: BEAST
Album: 2NE1
Best Song: IU menerusi lagu Good Day
New Artist: Huh Gak
Hot Trend: GG (Park Myung Soo & G-Dragon)
Netizen Popularity: Super Junior
Music Video: T-ara ( Roly Poly)
Global Artist: SNSD
Song Writer: Jun Hye Sung
MBC Music Star: Baek Ji Young
Music Style OST: Sunny Hill
Music Style Rock: CN Blue
Music Style Rap/Hip Hop: GD & TOP
R&B/Ballad: Kim Bum Soo
2011 Top 10: 2NE1, f(x), Leessang, Park Jung Hyun, BEAST, Big Bang, Super Junior, Secret, SISTAR, IU
Tak dapat tengok live kat Youtube hari tu sebab internet kat kolej tak boleh guna,dapat tengok tengok performance kat youtube pon jadilah.Next week MAMA 2011 kat Singapore pun tak dapat tengok live.Kenapalah cuti tak sampai hari seleasa.
BONUS.
sweet okay.
IU terjatuh masa nak amik award yang dia dapat tapi dia bangun balik and terus bagi ucapan.

Comments

  1. wahhhh...bukan snsd mng jugak an???i think bukan 2ne1..
    wahh!kagum dengan beast dapat artist of the year..kagum2!!!

    sama arghh!tak dapat jugak tengok mama... :'(

    ReplyDelete
  2. snsd menang global artis..album 2ne1 menang..snsd tak menang sebab dorg baru keluarkn album..huhu..gempak gak beast kalah kn artis2 lain. =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit