Filem Yang Mesti di Tonton Sebelum 2015

Salam semua...

Berikut merupakan filem yang disenarai pendek oleh aku sendiri untuk ditonton. Mungkin ada yang berminat juga antara filem-filem yang disenaraikan.

The Maze Runner

Filem yang diadaptasi dari novel popular yang mempunyai tajuk yang sama "The Maze Runner". Ia menceritakan tentang sekumpulan remaja yang terperangkap dalam maze.


Big Hero 6

Dari pencipta Frozen dan Wreck It Raplh. Ia tentang robot bernama dan Hiro Hamada yang bekerjasama untuk mencipta sebuah robot yang berteknologi tinggi.The Hunger Games : Mocking Jay Part 1

Sambungan kepada Hunger Games : Catching Fire dimana selepas Katniss Everdeen berjaya melepaskan diri daripada permainan yang kejam oleh Capitol dan dalam filem ini Katniss mengumpul askar untuk melawan dengan Capitol


The Hobbit: The Battle of Five Armies

Filem terakhir dari siri The Hobbit, sambungan kepada The Hobbit : The Desolation of Smaug yang betul-betul tergantung. Peminat LOTR dan Hobbit mesti tengok penghabisan filem ni.
Paddington
Sebuah filem komedi yang mengisahkan tentang seekor beruang yang melancong ke London untuk mencari rumah.


Into The Wood
Filem dari Disney yang mengisahkan tentang seorang ahli sihir yang berkomplot untuk mengajar kepada pelbagai watak-watak popular cerita kanak-kanak termasuk Little Red Riding Hood, Cinderella, Jack dan Beanstalk dan Rapunzel.Bonus,peminat Liam Neeson boleh tengok filem ni sebab dia pelakon utama dalam filem A Walk Among The Tombstones.

A Walk Among The Tombstones

Comments

  1. The Maze Runner... janji nak gi tonton dgn anak ni.. nice blog:follow sini yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama