Posts

Showing posts from April, 2010

.............

Image
Siti Nurkhadijah binti Nasef

Nama diatas cukup familiar dengan empunya blog ini kerana banyak perkara yg telah berlaku antara kami.Mungkin disebabkan sekelas & sehomeroom.
Yang penting banyak kenangan yg ditinggalkan bersama.
Dan yang terakhir kenangan bersamanya adalah PERGADUHAN.
Time kiteorg gaduh tu lagi 1 minggu lebih nak SPM.Memang masa tu nak gurau je dengan dia.Tapi entah macam mana,gurauan bertukar menjadi pergaduhan yg amat besar.Masa kat kelas tu,kiteorg belajar sejarah bersama,lepas tu,teringin nak tengok lagu-lagu kat dalam phone dia.Tak sangka ada password nak unlock phone tersebut.Buat macam biasa,bila dah habis tengok lagu kat dalam phone dia,aku terus bagi.Lepas satu ketika,dia cuba unlock phone tu tak boleh.Dia pun tanya kat aku,
"Syuk,ko tukar ke password aku?"Mula-mula aku cakap tak.Lepas tu,dia punya lah tak percaya.Last,dapat idea nak kenakan dia.
"Odie,kau nak tau password tu?"
"Cepat lah syuk,jangan main-main la"
Lepas tu,terfikir nak …

Reunion SKJDP '99-'04

Image
I Met You as a Stranger & I Leave You as a FRIEND =]

Setelah hampir 5 tahun tak bertemu
21 April 2010
Pertemuan dirancang,akhirnya berjumpa kembali
Walau saling tidak mengenali,
masih tetap bertegur sapa.
Mungkin perubahan fizikal yg ketara,
menyebabkan ada rakan yg mengenali sesama mereka.
Apapun,
ikatan PERSAHABATAN tetap ada diantara kami.


Setelah penat meeting kat facebook.Tarikh 21 April 2010 ditetapkan.Kiteorg berkumpul kat Starbuck DP.Mula-mula,memang tak ramai pun yg datang.Ada dalam 7 orang.Lepas tunggu lama sikit.Baru yg lain-lain datang.Tak sangka ramai juga yg datang.Tapi ada yg berpecah.Agak sirap time tu,sebab reunion,tiba-tiba nak split.Kiteorg pun terus pergi MP.Konon nak makan,tiba-tiba Maryam nak main boling.Layan.Aku tengok je.Seketika lepas tu,budak-budak lelaki yg lain tiba.Diaorg pun main bowling.Yang trip pertama,dah nak gerak.Then Nasrul cakap "Kate reunion,dah nak blah".So,yg lain pun tunggu,sebab terlalu lama diaorg main,ada yg gerak pergi McD & akhir…

Tahniah

Image
Sebenarnya tak tahu nak tulis apa.Tapi rasa mahu memperbanyak entry.Seriuos takde idea.Tapi nak tulis jugak.Just wanna say congrats kepada kawan yg buat blog.Dah makin ramai buat.Baguslah,senang nak tau perkembangan semasa korang.Yang baru saja buat.Khairi & Zakiah.Teruskan lah menulis dan mengedit blog korang tu ye.
Minggu lepas,hari jumaat pergi PC Fair kat Melaka International Trade Centre [MITC] yg berlangsung 9-11 April.Hari Jumaat tu dah pergi.Tahun-tahun lepas buat dekat Mahkota Parade,tapi tahun ni tukar venue pula.Tujuan pergi utk membeli external hard disk utk mengisi movie yg memberatkan laptop sambil-sambil melihat gadget baru.Makin banyak laptop yg murah.Terasa rugi beli awal-awal.Penat berjalan selama 1 jam lebih,akhirnya keluar dari dewan yg sgt ramai org.Seronok dapat tengok macam-macam gadget.[tgk je la.fulus tarak].Masa nak kuar dari Ayer Keroh,ternampak beberapa buah bas.Memang kenal bas tu sebab tertulis MRSM PDRM Kulim dan beberapa MRSM yg lain.Teringat Waneq c…

31st March 2010

Image
Dibaca title.Sepatutnya perlu dipublish post tarikh tersebut.Tapi tidak dapat dilaksanakan.Pada tarikh tersebut adalah hari terakhir bekerja sebagai customer service assistant.Seronok bekerja di MPH.Banyak benda yg dipelajari. dan pengarang buku yg terkenal baru dikenali,kalau tak kerana bekerja di MPH,rasanya tak lah kenal pun.Walau 3 bulan bekerja,event yg besar di MPH telah dilalui.Best sangat.Tapi ada kenangan yg tak manis utk di ingat.Ketika melayan seorang customer yg dirahsiakan bangsanya.Kejadian berlaku hari sabtu ketika ramai customer.Dia menanyakan tentang member card yg akan expired hujung bulan 3.Cuba menerangkannya dan ketika itu berlaku sedikit kekeliruan oleh customer tersebut.Apabila customer memulakan kemarahannya,dengan bengangnya aku membunyikan bell utk memanggil key holder.Salah seorang datang dan menerangkan.Penerangan yg diberi sama tapi disebabkan org atasan,customer tersebut akur.Dengan perasaan bengang,aku menyuruh staff yg lain menjadi cashier apabila dia h…

Kembali =]

Image
Hampir 2 bulan blog ini tidak diselenggara oleh empunya blog.Adakah sudah tidak relevan lagi blog ini untuk dia?Ataupun sudah kering idea untuk menulis di blog?

Wah.opening nak gempak.Memang rasa nak menulis,banyak benda yg nak dicoret di blog ini.Tapi,macam berat je tangan nak menaip.Apa yang termampu hanya melihat rakan lain mengupdate blog mereka dan membaca perkembangan terbaru mereka.Seronok membaca blog-blog rakan yg lain.

Kali terakhir menulis pada hujung bulan 2.Memang lama.Banyak benda yg perlu ditulis dari awal bulan 3 - 4.Pengalaman yg paling best semasa bekerja di MPH Mahkota Parade ketika annual stock count.Semua buku yg ada di dalam kedai perlu dikira dan ketika itu terpaksa bekerja seawal jam 7 pagi - 10 malam.Hari yg memenatkan tambahan keesokan hari perlu mengambil keputusan SPM.Kedua,ketika annual dinner MPH Mahkota Parade.Seronok dapat makan bersama staff lain + boss.Venue di Wind Mill,Melaka Raya.The best moment I ever had in working times.

Seterusnya[dah macam buat e…