High School Love On Korean Drama

Salam semua..


Tajuk : High School Love On
Genre : romantik, remaja
Episod : 20
Waktu : Selasa, 6.00 petang
Saluran : KBS World

Lee Seul Bi (Kim Sae Ron) adalah malaikat yang dihantar ke Bumi untuk menjaga Shin Woo Hyun (Nam Woo Hyun), yang tinggal bersama neneknya dan telah ditinggalkan oleh ibu bapanya. Walaupun sikap Woo Hyun agak pendiam, dia amat popular di sekolah kerana kelihatan baik dan keupayaan nyanyian. Apabila kawan baiknya, Hwang Sung yeol (Lee Sung yeol), mendapat tahu rahsia yang mereka bahawa Seul Bi, yang menyamar sebagai seorang pelajar rakan-rakan di sekolah mereka,  mereka berubah menjadi lawan. Bolehkah Seul Bi hidup cinta pertama dan lain-lain bencana hidup sebagai seorang remaja dan betul melakukan kerja beliau untuk melindungi Woo Hyun?


Barisan pelakon muda yang menjadikan drama ini lebih menarik. Pelakon Kim Sae Ron yang popular dalam filem Man From Nowhere menjadi pelakon utama dalam drama ini dan dua lagi pelakon utama iaitu Nam Woo Hyun dan Lee Sung Yeol yang merupakan anggota kumpulan Infinite turut menjadikan drama ini popular di Korea Selatan.

Drama ini mula ditayangkan pada 29 Julai 2014 di KBS World tetapi ditayangkan hanya seminggu sekali dan drama ini dijangka habis pada hujung bulan November 2014.

Comments

  1. Nama apa yer pelakon lelaki yg suka buli student tu?? Yang belasah Woo Hyun tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama