Duit Syiling Baru 2012

Salam semua...

Bank Negara Malaysia telah mengeluarkan edisi terbaru untuk duit syiling Malaysia dan berkuat kuasa pada tahun hadapan.Semua duit syiling akan ditukar coraknya dari RM 0.50 hingga RM 0.05 dan corak kali ini lebih simple dari corak sebelumnya.



Yang paling atas sekali RM 0.50,RM 0.20, RM 0.10 dan terakhir RM 0.05. Corak di bahagian belakang pun diubah menjadi lebih simple. Duit syiling ni lecturer aku beli time dia pergi BNM dan harga untuk 5 duit syiling ni RM 10.



Siapa yang belum pernah tengok duit syiling ni boleh je google gambar,sebab dah banyak gambar.Amacam design baru ni,okay tak?.

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka