Top Korean Drama 2011

Salam semua...

Bagi peminat drama korea,mesti korang tertanya-tanya drama mana yang mendapat rating tertinggi sepanjang 2011.Untuk pengetahuan semua,kebanyakkan drama yang mendapat rating tertinggi di Korea merupakan drama harian macam sitcom yang mempunyai beratus-ratus episode tapi ada jugak drama yang biasa dapat rating tinggi.


 Top 10 drama 2011..

1. KBS, ‘Smile, Donghae’ – 36.4%
2. SBS, ‘Secret Garden’ – 26.5%
3. KBS, ‘Ojakgyo Brothers’ – 25.5%
4. KBS, ‘Believe In Love’ – 22.8%
5. KBS, ‘Women of Our Home’ – 21.5%
6. KBS, ‘Only You’ – 19.9%
7. KBS, ‘Happy Sunday’ – 18.4%
8. KBS, ‘Princess’ Man’ – 17.3%
9. SBS, ‘Deep-Rooted Tree’ – 17.1%
10. KBS, ‘King Gwanggaeto the Great’ – 16.7%

Dalam banyak-banyak drama yang list dekat atas ni,ada satu je variety show yang masuk dalam list iaitu KBS Happy Sunday atau lebih dikenali dengan 2 Days 1 Night. Tempat yang 1, ke 4, ke 5 dan ke 6 merupakan daily drama yang telah mendapat rating tertinggi antara drama-drama yang lain.Smile, Donghae tu best jugak.Aku adalah layan,tapi tak selalu lah.

Drama yang terhangat sekali tahun 2011 iaitu Secret Garden mendapat tempat ke 2 dan tempat ke 3 pun best jugak drama ni.Drama ni ada 50 episode dan start dari episode 20 lebih drama ni mendapat tempat pertama,drama ni masih lagi belum habis.Drama yang lain macam Princess Man, Deep Rooted Tree (yang tengah ditayangkan dekat channel One HD) dan King Gwanggaeto the Great semuanya drama bergenre epik.

Ada lagi drama-drama 2011 yang popular macam Dream High,Protect The Boss,Warrior Baek Dong Soo, City Hunter.Yang minat drama korea mesti ikut punya drama-drama ni kan?

Comments

  1. secret garden and ojakgyo brothers sgt best ;)

    ReplyDelete
  2. nampaknye korang memang suka antara dream high dengan secret garden..huhu.masing-masing ade taste sendiri =)

    ReplyDelete
  3. My Princess, the best for me utk tahun 2011 ni (^^,)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama