Masakan Korea

Salam semua...

Sedang-sedang sibuk remaja sekarang heboh dengan k pop,drama Korea dan Korean Wave. Korea Selatan sendiri mengambil kesempatan ni dengan mempromosikan makanan mereka melalui drama-drama yang kita tengok macam dalam drama Princess Hour.Boys Over Flower ada kot kalau tak silap. Dan cara terbaru mereka mempromosikan makanan mereka adalah dengan menggunakan artis kpop.

Star Kitchen with U Kiss

Promosi ni adalah usahasama dengan channel KBS yang menggeluarkan dalam bentuk video di Youtube.Ada beberapa resepi yang popular di Korea yang mereka buat.Dan yang paling penting sekali mereka semua bercakap dalam bahasa Inggeris.






Ada banyak lagi video,kalau nak tengok penuh silalah visit playlis Star Kitchen with U Kiss.

 p.s : kan best kalau Malaysia pun ajak artis yang popular buat rancangan untuk promosikan Malaysia =)

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama