Cara Membuat Sitemap untuk Blogger

Salam semua..



Aku pun tak tahu sebenarnya kegunaan sitemap ni tapi rasanya ada banyak kelebihan bila sesebuah blog tu ada sitemap.Contohnya, kita boleh tengok semua post blogger tersebut.Kira macam index untuk blog kita.

Langkah pertama
- Create new post dan tulis tajuk sitemap.

Langkah kedua
Copy html code and paste dalam post tersebut.Kemudian tukar link tu dan letak link blog korang.



<script src="http://yourjavascript.com/18113981113/bukarahasiablog-toc.js"></script><script src="http://syuk6692.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=9999&alt=json-in-script&callback=loadtoc"></script>

Langkah keempat
Publish.Kalau nak buat jadi page just create new page dan jadikan pagelink.Nak tengok contoh boleh klik sini.

SITEMAP

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama