Ugly Alert Korean Drama

Salam semua...


Tajuk : Ugly Alert
Genre : Kekeluargaan
Episode : 133
Saluran : One
Waktu : Rabu & Khamis jam 8.55 malam 

Sebuah drama mengenai seorang lelaki bodoh dan tidak bernilai mengubah orang di sekelilingnya. Drama ini juga menyampaikan maksud 'keluarga' di mana walaupun mereka tidak mempunyai pertalian darah tetapi mereka memahami antara satu sama lain walaupun kadang-kadang mereka boleh menjadi cemburu dan mengabaikan satu sama lain. 


Gong Joon Soo (Im Ju Hwan) adalah seorang lelaki yang telah mempunyai kehidupan yang tidak stabil dan terpaksa menyara dirinya sendiri. Dia mengaku sebagai pembunuh walaupun adiknya sendiri yang membunuh .Di sana dia belajar untuk menjahit dan memperoleh perdagangan. Selepas keluar dari penjara, kemahiran baru yang diperolehi memberinya pekerjaan di sebuah syarikat fesyen dan kerja-kerja untuk Na Do Hee (Kang So Ra), anak perempuan dgn baik syarikat fesyen yang dibina oleh datuknya.


Pelakon utama drama ini iaitu Im Ju Hwan dan Kang So Ra telah mendapat anugerah pelakon baru terbaik menerusi drama ini. Disebabkan episode terlalu banyak, aku tak berapa nak follow sangat drama ni. Tunggu part yang best je. 100+ episode, memang lah tak ada kerja lain nak hadap drama ni je. Tapi so far menarik sebab pasal adik beradik.

Comments

  1. salam..
    drama ni menarik,balik kerja blh tengok..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka