Posts

Showing posts from October, 2013

Running Man The Comic

Image
Salam semua...


Tajuk : Running Man (Don't Walk but Run) The Comic
Halaman : 176 mukasurat
Harga : RM19.90

"Rancangan televisyen popular Korea, Running Man kini dalam bentuk komik!
Ayuh bersama-sama ahli Running Man dan  selebriti terkenal berlari, menyorok, mencari, dan berusaha menyempurnakan misi yang diberikan.
Kali ini, mereka perlu menyelamatkan Yoona, penyanyi kesayangan ramai yang diculik oleh penjahat Blagoose. Kemerduan suara dan jeritan kesakitan Yoona akan menjadi senjata bagi menjayakan misinya menyebarkan kuasa gelap ke seluruh dunia.
Mampukah Running Man menyelamatkan Yoona dan menghalang niat jahat Blagoose? Berjayakan mereka mengatasi cabaran-cabaran dalam misi ini?
Don't walk but run, Running Man!"

Peminat Running Man dah beli komik terbitan PTS? Sebenarnya komik ni dah keluar 23 September 2013 tapi aku baru ada kesempatan nak beli. Komik ini dialih bahasa dari Bahasa Korea ke Bahasa Malaysia dan di Korea Selatan, komik ini menjadi best seller disebabkan…

Sukarelawan JPU 2013

Image
Salam semua...

Tak sempat nak update di blog. Semua mesti tahukan tentang pilihan raya UMNO 2013 pada hari Sabtu yang lepas, dan dengan suka relanya aku telah menjadi Jawatankuasa Pillihanraya UMNO(JPU 2013). Sebenarnya sebab dapat elaun, itulah yang aku masuk jadi JPU.

Aku sebelum ni pernah jadi SPR untuk pelantikan BWP atau dengan nama lain pengawas sekolah masa belajar dekat MRSM. Jadi, tahulah sikit-sikit proses nak kira undi. Berbalik kepada tajuk, pilihan raya UMNO 2013 diadakan 2 kali, iaitu pada 12 Oktober 2013 dan 19 Oktober.

(dak lelaki yang lain pijak atas meja,so nampaklah aku rendah.haha)

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com

Image
Salam semua...


Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Wanita New York Mempunyai Kuasa

Image
Salam semua...


Bagaimana jika seseorang itu mempunyai kuasa telekinetik? Telekinetik adalah kebolehan seseorang manusia menggerakan sesuatu objek tanpa memegang objek tersebut. Tak pasti kesasihan kuasa telekinetik, tapi kalau nak tahu lebih lanjut boleh baca dalam Wikipedia.

Berbalik kepada tajuk, sebenarnya video ini dibuat untuk mempromosikan filem terbaru iaitu Carrie. Filem ini mengisahkan seorang remaja wanita yang mempunyai kuasa telekinetik. Filem tersebut diadaptasi dari buku bestseller dari penulis Stephen King dan buku tersebut telah diadaptasi menjadi filem sebelum ini.

The Heirs Korean Drama

Image
Salam semua...


Tajuk : The Heirs / The Inheritors Genre : Romantik, Komedi Episode : 20 Masa : Khamis & Jumaat, 9.00 malam di One HD
Drama ini mengisahkan tentang sekumpulan pelajar elit sekolah tinggi yang dilatih untuk mengambil alih empayar perniagaaan keluarga mereka. Pelajar mempunyai segala yang mereka ingini kecuali kehidupan cinta mereka.

Google Malaysia di Godam

Image
Salam semua...

Google Malaysia telah di godam sekali lagi dan sedang menjadi bualan ramai. Tetapi laman web Google Malaysia terlah pulih seperti sedia kala.


Maswing Terhempas di Sabah

Image
Salam semua...


Dua maut dan empat cedera manakala 10 lain selamat apabila sebuah pesawat ringan DHC-9 Twin Otter milik MASwings terhempas di atas sebuah rumah di Kampung Sin-San, Kudat, kira-kira 190 kilometer dari sini, jam 3.30 petang tadi.

Salah seorang mangsa merupakan juruterbang pesawat tersebut iaitu Marc Joel Bansh,23 dan seorang penumpang bernama Tan Ah Chai,96.

Marc Joel Bansh, juruterbang Maswing

iPhone 5C dan 5S di Malaysia

Image
Salam semua...


Berita baik untuk pencinta gadget, Apple akan mula menjual handphone terbaru mereka iaitu iPhone 5S dan iPhone 5C di Malaysia pada 1 November 2013. Buat masa ini harga masih belum diketahui.

IU - Modern Times Album

Image
Salam semua...


Album terbaru dari IU bertajuk Modern Times. Album tersebut membuat 13 lagu dan lagu single dalam album tersebut bertajuk Red Shoes.

Drama Projek Memikat Suami

Image
Salam semua...


Novel keluaran penulisan2u bakal diadaptasi menjadi drama dan ditayangkan di Astro Ria.Lakonan Emma Maembong sebagai Nawwal Husna dan Aiman Hakim Redza sebagai Zahrain Alimin. Sedikit sinopsis dari novel tersebut.
NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.
“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin
Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya, yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.
“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, ta…

Big Bad Wolf 2013

Image
Salam semua...



Jualan buku murah terbesar di Malaysia kembali lagi untuk tahun 2013, sebelum ini, Big Bad Wolf telah pergi ke beberapa negeri untuk mengadakan jualan buku termasuk Melaka. Kali ini, mereka akan mengadakan jualan buku di MIECC, The Mines pada 6-15 Disember 2013.

Bercinta di Balik Api Babi oleh Azwar Kamaruzaman

Image
Salam semua...


Buku ini menceritakan tentang seorang lelaki anak luar nikah yang bernama Sulaiman. Walaupun dia di hina dan di maki oleh masyarakat sekeliling, tapi dia tetap tabah menjalani hari- hari sebagai seorang hamba Allah. Walaupun dia duduk serumah dengan emak yang merupakan seorang pelacur, adik-beradik yang melakukan sumbang mahram tetapi dia tetap berpegang dengan ajaran agama.

Sinopsis dari buku tersebut...

Perghh!! Bukan senang berjalan di atas muka bumi sebagai seorang anak luar nikah. Sanggup manusia-manusia yang lahir dari persetubuhan yang halal menyamakan aku dengan seekor binatang yang haram. BABI! Apakah aku yang bersalah? Sedangkan perkara itu dilakukan oleh ibu aku! Wahai masyarakat, seandainya kamu tidak menerima insan seperti aku, bagaimana kami mahu membuktikan insan seperti kami tidak mewarisi dosa keturunan kami – Leman