April Fool Google yang Kreatif...

Salam semua...

Macam-macamlah orang zaman sekarang ni sambut April Fool.Sampai buat cerita yang Jackie Chan dah rest in peace,siap jadi trending topic kat twitter lagi.Banyak-banyak April Fool tapi yang paling kreatif Google,sampai buat video dengan laman web bagai.Mula-mula mereka ni keluarkan video tentang Gmail Motion,memang nampak macam betul projek tu,interview oranglah.Bersungguh-sungguh Google nak kenakan orang.


 


Siapa yang nak try Gmail Motion BETA boleh pergi laman web Gmail Motion.Bila tengok video tu,macam kelakar pun ada,nak kena buat aksi depan laptoplah,tak ke macam weird tu.

Lagi satu yang Google buat ialah Google Friendship.Interface Google Friendship ni sebijik macam Facebook.Kira social network dari Google la.


Siapa yang nak sign up untuk Google Friendship boleh pergi laman web tersebut.Kreatif betul Google ni,tapi Google memang nak buat social network sendiri yang dipanggil Google Circle,tapi tak tau bila akan dikeluarkan.Sama-samalah kita tunggu social network tu.

p/s : ada pendapat yang mengatakan orang Islam tak boleh sambut April Fool,syuk bukan sambut pun,cuma berkongsi maklumat tentang Google sahaja oke!!

Comments

  1. http://jenamax-truestory.blogspot.com/p/helah-jutawan-internet.html

    ReplyDelete
  2. erk tak fhm. tak nampak pon unsur2 'april fool'. semua tu betul ke tak nie?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama