Korea Coming of Age Day

Salam semua...


Siapa tahu Coming of Age Day?Sebenarnya sambutan ni lagi popular dekat Jepun,tapi orang Korea ada jugak yang menyambut sambutan ni.Coming of Age Day disambut setiap hari Isnin pada minggu ketiga bulan Mei.Sambutan ni disambutan untuk sesiapa yang cukup umur 20 tahun pada tahun tersebut.Kiranya tahun tersebut mereka dah jadi dewasa,boleh pilih untuk berkahwin,minum alkohol dan yang sewaktu dengannya.

Sebagai tradisi Coming of Age Day,orang yang menyambut hari tersebut selalunya akan menerima 3 hadiah.

bunga

perfume

kiss!!!


Ramai artis korea yang menyambut hari tesebut sebab kebanyakkannya berumur 20 tahun.Kat bawah ni antara artis-artis yang menyambut hari tersebut.

2AM – Jinwoon
2NE1 – CL
After School – Nana
BEAST – Dongwoon
CNBLUE – Jungshin and Minhyuk
FT Island – Jaejin
Girls’ Generation – Seohyun
Infinite – Woohyun, Sungyeol, and Hoya
KARA – Hara and Nicole
MBLAQ – Mir
miss A – Min
Rainbow – Hyun Young
SHINee -Key and Minho
SISTAR – Hyorin
UKISS – Kevin, Eli, AJ, Hoon, and Kiseop
ZE:A – Hyungsik




Peminat Seo Hyun [SNSD] menyambut hari tersebut dengan meletakkan iklan disalah sebuah kereta api bawah tanak di Korea.






Nak tahu lebih lanjut tentang artis yang sambut ni,boleh pergi ke laman web mtvk.com.Ada tak artis yang korang minat sambut Coming of Age Day?

source : mtvk.com

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Subway Pertama di Melaka