Pembunuh Itu....

Salam semua...

Untuk entry kali ini dibuat dalam bentuk cerpen berdasarkan pengalaman tuan punya blog!!!

"Adam,pergi kedai komputer ambil CPU"kata ibunya.Selepas beberapa ketika,Adam terus mencapai kunci kereta dan menhidupkan enjin sambil menunggu abang saudara menutup pintu besi. Enjin dipanaskan dan Adam mula reverse kereta yang dipandunya sambil melihat side mirror kanan.Dia terlihat ada seekor kucing putih duduk berdekatan dengan kereta yang dipandunya lalu dia membuka tingkap dan menghalau kucing tersebut kerana takut dilanggar,tanpa melihat side mirror di sebelah kiri Adam terus keluar.Tiba-tiba bunyi seperti tayar kereta tersebut berada di tempat yang licin.Mungkin lantai tersebut licin sewaktu dia hendak memusingkan stereng kereta tersebut fikir Adam.Tidak sampai separuh jalan Adam reverse,kucing di sebelah kanan Adam melulu ke sebelah kiri jalan.Adam tidak menghiraukan kucing tersebut dan terus reverse.Adam terkejut dan terus menghentikan kereta apabila dia melihat ada seekor kucing terbaring didepan kereta yang dipandu dan lagi mengerikan usus kucing tersebut keluar dari perutnya.Adam dan Abang saudaranya keluar melulu dan terus melihat kucing tersebut.Kucing tersebut itu mati dan kucing putih yang selamat itu hanya mampu memandang kucing tersebut.


Erm..sebenarnya benda ni jadi petang tadi.Seriusly memang tak perasan langsung kat side mirror sebelah kiri sebab ingatkan kat sebelah kanan dah tengok,sebelah kiri tak ada.Nak buat macam mana ajal dan maut ditangan Tuhan kan.Bersalah rasa bila langgar kucing tu tadi.Dah la syuk ni peminat kucing.Langgar pulak kucing,sangat kesian kucing tu.I admit that Iam innocent sebab tak tengok side mirror kiri tapi bukan syuk seorang saja yang bersalah,empunya kucing tu pun salah juga.Dia pergi kerja lepas tu dia lepaskan kucing tu,bukannya tak ada sangkar nak kunci.Tapi benda dah jadikan,tak boleh buat apa.

p/s : first time langgar haiwan time bawak kereta.argh.kucing pulak tu.semoga roh kucing tu tenteram. =]

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama