Akademi Fantasia 9


Semua dah sedia maklum kan,Akademi Fantasia ni salah satu rancangan realiti tv yang ulung kat Malaysia ni setanding dengan Mentor ataupun One In A Million.Memang ramailah peminat AF kat Malaysia ni.Daripada Vince sampai Shahir,tak putus-putus peminat AF.Tapi bila tengok dekat Astro Facebook page,diaorang dah putuskan yang AF 9 ni adalah musim yang terakhir.Kenapa diaorang stop AF sedang American Idol still bertahan.Dah season 10 tahun ni tapi still on.Maybe Astro ada perancangan lain kot.Nak buat realiti tv yang lain.Siapa tahu.Audition untuk musim ni dah start dah,Astro buat 2 tempat je.Kat KL dengan Sabah.Yang menariknya,first time Astro buat audition online.Ada siapa-siapa yang teringin dah audition?Pergi laman web Akademi Fantasia ni,mana tau dapat masuk musim ni.Musim ni banyak lagu yang boleh dinyanyikan.Yang untuk perempuan antaranya :

1.    Ku Ada Kamu (Adira)
2.    Nobody (Wondergirls)
3.    Realiti Dewi (Alyah)
4.    Tolong Ingatkan Aku (Ana Rafali)
5.    Jahat (Stacy)
6.    Hati Yang Kau Sakiti (Rossa)
7.    Matahari (Agnes Monica)
8.    Helo (Beyonce)
9.    Cinta Ini  (Dato’ Siti Nurhaliza)

Kalau yang lelaki pulak :

1.    Selamat Malam (Faizal Tahir)
2.    Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir)
3.    Drama King (MUH)
4.    Extravaganza (Bunkface)
5.    Billionaire (Travis Mc Coy)
6.    Bukan Cinta Biasa (Afgan)
7.    Ketulusan Hati (Anuar Zain)
8.    Bila Cinta (Gio & Felly)
9.    Sorry Sorry (Super Junior)

8ebenarnya banyak lagi lagu,tapi ni la antara lagu yang best kot.Tapi yang bestnya ada lagu Korea.Super Junior dengan Wonder Girls.Best kot kalau diaorang audition lagu tu.Dengan menari bagai.hehehe.So,siapa ada berani nak masuk musim last ni.Kalau taknak pergi audition,masuk je online punya audition.

Sepanjang musim AF ni,mesti korang pun ada artis yang korang suka kan?Macam tipu je kalau korang kata takde.The best artist for me is Stacy.Sebab suka tengok dia menari,kalau siapa tengok AJL haritu,memang superb la dress dia.Lincah pulak tu menari.Artis AF yang pun best-best gak.Korang takde artis AF yang korang minat?Kongsi-kongsi la.Lastly,kepada sesiapa yang berhajat nak pergi audition tu,all the best lah ye.

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama