Karnival Pengajian Tinggi Negara 2011





Siapa tahu tentang karnival ni?Untuk pengetahuan semua,karnival ni dah diadakan sebanyak 6 kali dan tahun adalah kali yang ke-7.Karnival ni membuka tirainya di Terengganu pada 14-15 Januari di Terengganu Trade Centre (TTC),Kuala Terengganu,Terengganu.Karnival ni bertujuan untuk mendedahkan pelajar lepasan SPM terutamanya tentang pengajian tinggi.Sebab tu slogan karnival ni Jom Masuk U.Karnival akan diadakan di 10 tempat di seluruh Malaysia.

  • 14-15 Januari 2011 di Terengganu Trade Centre (TTC) Kuala Terengganu,Terengganu.
  • 22-23 Januari 2011 di Melaka International Trade Centre (MITC) Ayer Keroh,Melaka
  • 12-13 Februari 2011 di Penang International Sport Arena (PISA) Bayan Baru,Pulau Pinang.
  • 19-20 Februari di Dewan 2020 Kangar,Perlis
  • 26-27 Februari 2011 di Suria Sabah Shopping Mall Kota Kinabalu,Sabah
  • 5-6 Mac 2011 di Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad SHah Kuantan,Pahang
  • 12-13 Mac 2011 di PERSADA Johor Bahru,Johor
  • 19-20 Mac 2011 Permata Exhibition Hall Kuching,Sarawak.
  • 26-27 Mac 2011 di Dataran Bandaraya Ipoh,Perak
  • 2-3 April 2011 di MINES International Exhibition Centre,Seri Kembangan Selangor.
Karnival tu start pukul 9pagi - 6 petang.Semalam sempat pergi kat MITC,hampir semua IPTA yang join dan ada jugak IPTS.Booth yang paling ramai orang pergi antaranya UM dengan UiTM.Ramai jugak sekolah yang buat rombongan pergi Karnival tu.So,lepas ni,siapa yang berminat nak pergi karnival ni boleh la pergi,banyak benda yang boleh kita tahu kat karnival ni.

Untuk maklumat lanjut tengok kat web ni

p/s : kalau nak compare jumlah org yang dtg kat karnival ni dengan yg dtg kat PC Fair,of coz ramai pergi PC Fair.Tapi karnival berguna sebenarnye!!!

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama