We Got Married : YongSeo Couple

Salam semua...


Variety show yang lain daripada mana-mana variety show yang pernah anda lihat sebelum ni.Rancangan ni dibawah saluran MBC.Rancangan ni melibatkan artis dimana mereka harus menjalani hidup mereka di alam perkahwinan.Kiranya virtual marriage.Rancangan ni dah nak penghujung season 2 dah.Berbalik kepada tajuk,dalam season 2 ni,ada 6 couple tapi yang famous ada 3 dan salah satunya YongSeo couple atau dikenali sebagai Goguma Couple.




yongseo,goguma,wedding,wgm,we got married, banmal song,chodding 

Sedikit sinopsis tentang couple ni.si jejaka dari kumpulan C.N Blue bernama Yong Hwa dan si gadis pula dari kumpulan SNSD atau Girls Generation bernama SeoHyun.Kalau nak tahu,ni bukan cerita berskrip so,memang natural.Si gadis ni mempunyai perwatakan yang sangat innocent dan si jejaka seorang yang bersifat kanak-kanak.Dan trademark mereka adalah goguma iaitu sweet potato.Disebabkan si gadis suka sangat dengan sweet potato,si jejaka beli tanah untuk bercucuk tanam.Boleh dikatakan couple ni baik sebab setelah berpuluh episod barulah mereka berpegang tangan dan time wedding photoshoot,baru mereka kiss.

yongseo kiss,wedding photoshoot,wgm,goguma couple

Setelah setahun mereka ni menjalani perkahwinan virtual,akhirnya mereka menamatkan perkahwinan mereka disebabkan jadual mereka yang terlalu sibuk dengan aktiviti lain.Satu lagi yang unik tentang couple ni,si gadis menggunakan bahasa formal iaitu banmal ketika bercakap dengan suaminya dan dari situlah terciptanya lagu Banmal Song.


 

Bila korang dah tengok cerita ni dan dengar lagu ni baru korang faham lirik-lirik lagu ni.Memang sweet couple ni actually.Untuk sesiapa yang nak tengok cerita ni tengok dekat laman web ni. Siapa yang dah tengok?Best tak?

Comments

  1. ooo, baca utk kali ke-2 singgah sini, baru faham.. igtkan drama td..

    varity show rupanya.. Diorg bukan Muslim boleh la buat macam tu. Kita Muslim tak boleh buat macam tu..

    ReplyDelete
  2. sha : itulah..tapi tengok variety show barat yg party2 bagai kat channel mtv tu better tgk ni..i think so.. =]

    ReplyDelete
  3. Best sgt!!! Hehe...sy tolong jwbkan soklan syukri kat atas tuh. hihi. teringin nak couple cm diorang (--,)

    ReplyDelete
  4. tau takpe..couple2 yg baru biase je skang ni kn..hehe.

    ReplyDelete
  5. the best we got married couple..
    dorg sgt natural..
    love goguma couple :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit