Samsung Galaxy Tab 8.9 & Galaxy Tab 10.1

Salam semua...

Belum sempat Galaxy Tab 10.1V datang Malaysia, dah keluar Galaxy Tab yang baru.Samsung Unpacked buat launching ceremony untuk gadget yang baru dekat Orlando,Florida, Amerika Syarikat 22 Mac yang lalu.Mereka keluarkan 2 lagi model yang baru iaitu Galaxy Tab 10.1 new dengan Galaxy Tab 8.9.Jom tengok apa yang baru sangat pasal tablet ni.

Kalau nak compare dengan yang Galaxy Tab 10.1 yang lepas,yang baru ni lagi nipis dan ringan.Tapi kalau ikut camere.Yang lepas jauh lagi tinggi resolusinya berbanding yang baru.Selanjutnya tengok di bawah.
Untuk yang 8.9, tak banyak perbezaan cuma saiz je.Kelajuan,ketebalan gadget ni semua sama dengan yang kat atas.Cuma lagi ringan sebab kecil sikit.


Samsung pun akan keluarkan Galaxy Tab WiFi version,maknanya tak boleh call.Macam Ipad.Korang rasa pelik tak sebab baru sebulan samsung launch Galaxy Tab 10.1.V tapi mereka dah lauch yang lain iaitu Galaxy Tab 10.1 dan 8.9.Sebab mereka keluarkan dengan cepat versi yang terbaru sebab Ipad 2 keluar yang lagi nipis.So,mereka pun haruslah keluarkan yang lagi nipis dan ringan sebab Galaxy Tab 10.1V tu agak tebal.Untuk pengetahuan semua,Samsung tak menggantikan Galaxy Tab 10.1 [yang baru] dengan Galaxy Tab 10.1V [yang lama] tapi akan jual kedua-duanya sekali.Untuk di Malaysia tak tahulah bila Galaxy Tab ni akan dijual.Semestinya lambatlah sebab sebleum ni pun Galaxy Tab yang lama bulan 12 baru dijual.

Comments

 1. uui, canggih manggih..
  Nak grab jugak.

  ReplyDelete
 2. sha : tulah..kalau byk duit.. bole grab.

  ReplyDelete
 3. memang best guna samsung galaxy tab...

  ReplyDelete
 4. Y ak xphm, asl xle wat direct voice kol?????? Buat bkn men siap de 3g lg.. Tp last2 kna bwk gak sbjik phone utk wat voice call....

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama