Earth Hour.Siapa yang join?

Salam semua...


Sekarang ni semua orang bercakap pasal Earth Hour yang akan berlansung lagi beberapa jam.Seperti yang semua tahu Earth Hour ni adalah global event yang dibuat oleh World Wildlife Fund (WWF) kerana perubahan iklim yang drastik.Tahun lepas boleh dikatakan Earth Hour ni berjaya kerana telah ramai negara menyertai dengan menutup lampu di bangunan-bangunan yang menjadi mercu tanda negara mereka.



Apa penting sangat sebenarnya Earth Hour ni.Kita macam tak nampakkan kebaikan Earth Hour ni.Sebenarnya,kalau kita buat Earth Hour ni kat negara kita,kita boleh kurangkan penggunaan elektrik.Kalau dah 1 Malaysia tutup lampu,tak ke kita akan kurangkan penggunaan elektrik,suhu persekitaran pun boleh turun tau.Walaupun hanya satu jam tapi ia membawa impak yang besar kepada sesebuah negara tersebut.

Walaupun ada kebaikan,ada jugak orang kritik tentang event ni,cakap tak gunalah buat event ni.Macam nothing je.Ramai komen cakap kenapa tak buat je 1 hari,tak pun 1 minggu.So,orang yang cakap macam tu tak nampak kebaikan event ni dan dia BUAT tak kat rumah diaorang ni?Cara cakap macam tak buatkan.hehehe.Apa pun terpulang kepada individu tu sendiri untuk penerimaan event ni dalam hidup mereka.

Bukan orang je join tau Earth Hour ni,tutup lampu semua,tapi Google dengan Youtube pun join.Google gelapkan laman web dia,sama dengan Youtube.

ni dari event yang lepas

Kalau nampak click here dalam bulatan tu,situ tempat tekan untuk gelapkan web tersebut.

Menarik pulak bila ada suis kat dalam youtube.okay,Siapa yang join malam ni?Gelapkan rumah masing-masing  untuk menjaga dunia.Sayang sikit DUNIA boleh tak?

Comments

  1. juin nie.. sume lampu n kipas HH tutup lam bilik.. sebab HH memg x da pun lam bilik... haha

    ReplyDelete
  2. HH : tu kire earth hour jugak ke?huhu
    laman web pon nak join gak.. =]

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama