Ipad 2 : Amazing

Salam semua...

okay.siapa yang tak kenal dengan gadget yang bernama Ipad?Rasanya semua pernah dengar dan tahu apa benda bendalah tu.Sekarang Ipad dah keluar second generation yang mana lebih nipis dan ringan dari sebelumnya.Kepada penggemar barangan Apple,semestinya korang menantikan kemunculan gadget ni.Jom tengok sikit spec Ipad yang latest ni.




  • 1GHz dual-core A5 CPU
  • 512MB RAM
  • 16GB, 32GB, 64GB storage options
  • Front & Rear Cameras, front is VGA, rear is 720p
  • 9.7″ LED display with 1024×768 screen resolution at 132ppi
  • GPU said to be 9x faster
  • Video output supports up to 1080p
  • Runs iOS 4.3
  • 10 hour battery life
  • White & Black color options
Yang menarik Ipad 2 ni jauh lebih laju dari yang sebelumnya dan ada 2 camera built in.Siapa yang tak teringin nak guna Ipad ni.Seronok kalau dapat guna Ipad kan?Kelebihan yang lain ada smart cover,tak tahu macam mana smart dia tapi tengoklah gambar ni.


Buat masa ni memang belum keluar lagi Ipad 2 ni,esok 11 Mac baru dikeluarkan untuk jualan.Dekat Malaysia memang lambat nak keluarkan,kalau ada harga dia dalam RM1500 ke RM2000 lebih.Untuk yang first generation dijual lagi murah dengan harga sebelum ni.Sesiapa yang berminat,bolehlah kumpul duit dulu ye.

Kalau nak info realistik tengok video ni.

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit