Save Our School Korean Drama

Salam semua...


Drama ni disiarkan di KBS World dan mempunyai 2 episode.Drama ini adalah special drama dari KBS.

Drama ni mengisahkan tentang satu kebakaran yang berlaku disekolah dan telah menyebabkan seorang murid disekolah tersebut mati akibat kebakaran.Memang tragis pun sebenarnya drama ni.




Kalau korang tengok drama ni,mesti korang rasa macam bengang tengok dorang kena belasah teruk dengan kawan sendiri.Betul ke kes buli sampai murid sanggup bunuh diri tak tahan kena buli.Dah banyak drama korea yang macam ni.Kena buli sampai nak bunuh diri.Tapi betul ke sampai macam tu dorang buli kawan sendiri.Kalau betul macam tu kat korea.Janganlah stadi kat korea.hahaha.

Salah satu drama yang tentang sekolah ialah Jungle Fish 2.Drama ni pun emosi jugak tapi nilai-nilai persahabatan sangat tinggi.

p.s : memang emosi sikit pun kalau tengok drama ni =D

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama