Tutorial Reply Button

Salam semua..

Sebenarnya memang teringin nak buat tutorial tapi tak tahu nak buat tutorial apa.Ada sorang blogger, Hans Mohd tanya tentang cara nak buat reply comment kat dalam blog.Aku pun dengan ringan jari pun ingin berkongsi dengan blogger yang lain.

Langkah yang pertama.
Buka dashboard blog dan klik setting.Lepas tu klik other.Pilih Full untuk Allow Blog Feed.Seperti gamba dibawah

save image

 Langkah kedua.
Lepas dah klik other,klik pula kat posts and comments.Pilih Embedded untuk Comment Location.





Itu dua langkah sahaja dan save setting.

IMPORTANT
Yang paling penting sekali,setting ni semua untuk template dari Blogger sahaja.Third party punya template memang tak jadi kalau guna setting macam ni.
Kalau nak letak reply button biasa tu tak sure pulak.Tapi tutorial kat atas ni memang asal dari Blogger sendiri =)

p.s : kalau salah tutorial ni inform ye.aku bukannye pandai sgt pun

Comments

  1. kalau denim template tak leh guna tutorial ni erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. denim tu template third party ke??kalau dari blogger sendiri boleh..kalau amik dari laman web lain,tak jadi..huhu

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama