Ghost Korean Drama

Salam semua...


Drama dari saluran SBS yang menceritakan tentang kisah penjenayah siber di Korea.Lakonan So Ji Sub sebagai Kim Woo Hyun dan Lee Yeon Hee sebagai Yoo Gang Mi.Mereka merupakan polis bahagian jenayah siber yang bertanggungjawab atas jenayah yang menggunakan teknologi.Cerita bermula apabila Kim Woo Hyun mati ketika melakukan operasi tetapi kawannya iaitu Park Gi Young mengambil alih tugasnya sebagai polis jenayah siber.


Nice drama ni sebab kita boleh tahu macam-macam pasal teknologi.Contohnya orang boleh hack komputer kita dengan menggunakan IP address.Tak tahulah betul ke tak tapi dalam drama tu sampai hack external hardisk.

Heroin pernah berlakon dalam drama Paradise Ranch,hero aku tak berapa sure.Ada penyanyi berlakon jugak iaitu ahli kumpulan MBLAQ, GO.


Rating boleh tahan tinggi dan jalan cerita utama drama ni bukan lovestory.Lain dari yang lain untuk drama korea yang selalunya pasal cintan-cintan ni.Jadi korang kena tengok drama ni.Tayangan di Malaysia setiap hari Isnin dan Selasa jam 9.05 malam di saluran One HD.

Comments

  1. cm best je.. nk tgk la.. kegilaan korea kembali ~

    jom g blog cik anis :)

    www.anisfadliyana.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ye syukk . boleh hack sampaii macam tu skalii laaa . hahhaa .time lappy aku hilang , teknikal trace lappy aku , hack by IP address. haha kau hado ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe.bole hack smpai camtu sekali..gempak kot..pakai IP address tu memang da biase dalam drama ni..hehe.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit