The Dark Knight Rises Review

Salam semua...

Filem terakhir dari Batman series telah pun ditayangkan.Ramai orang pergi tengok filem ni termasuk aku.Aku dah tengok filem ni sebelum bulan puasa lagi tapi tak sempat nak buat entry.


Memang best filem ni walaupun aku tak tengok habis 2 filem yang pertama ni,tapi still faham jalan cerita.Watak jahat dalam filem ni bernama Bane tapi best lagi Joker jadi jahat dari Bane ni sebab watak Bane tak annoying macam Joker.Yang penting Anne Hathaway sebagai kucing dalam filem ni sangat menarik.

Spoiler alert.

Watak jahat sebenar dalam filem ni bukanlah Bane.Ada twist dalam filem ni iaitu kawan Bruce Wayne sendiri,Miranda Tate.Dia anak Ra's al Ghul dan ingin meletupkan bandar Gotham tu.Yang tak best Miranda Tate tak dapat tengok yang Batman berjaya bawa nuklear keluar dari bandar Gotham sebab dia mati accident.


John Blake ganti Bruce Wayne untuk jadi the next Batman.Minit terakhir dalam filem ni ada scene yang Blake pergi ke tempat persembunyian Batman.

Dah banyak spoiler ni,tapi best lagi tengok sendiri.Walaupun time aku tengok ni tiket aku midnight tapi khusyuk tengok bukan macam kawan aku sempat tidur time klimaks.Tak best betul.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit