Samsung Galaxy S2 & Tab 10.1 Revealed!!!

Salam semua...

Sangat excited nak buat entry ni sebab nak kongsi pasal new phone from Samsung.Syuk sangat suka pasal technology ni walaupun tak berape nak pakarlah.13 Februari haritu Samsung revealed new phone kat Barcelona dan Samsung keluarkan version yang baru untuk Galaxy S dengan Galaxy Tab yang mendapat sambutan hangat tahun lepas.Tak sampai setahun handphone yang pertama tu dikeluarkan,Samsung dah keluarkan second version.Okay,jom proceed to the title.

Samsung Galaxy S2


 Specification :-


Operating system : Android 2.3 [Gingerbread]
CPU                         : 1GHz dual core processor
Storage                    : 16GB or 32GB + microSD [up to 32 GB]
Camera                    : Rear : 8 megapixel , 1080p HD recording
                                      Front : 2 megapixel

Untuk screen Samsung Galaxy S2 ni dia lagi besar dari yang old version iaitu 4.3 inch dan guna Super AMOLED Plus dan dia ni lagi ringan sikit je dari yang lama dan lagi nipis dari yang lama.Agak superb lah phone ni kan.Tengok lebih terperinci.





Samsung Galaxy Tab 10.1


Specification :- 
Operating system : Android 3.0 [Honeycomb] 
 Camera                   : Rear, 8 megapixel Full HD recording
                                      Front, 2 megapixels

Syuk tengok kat web samsung tak tulis pulak berapa storage untuk phone ni.Untuk screen ni,dia lagi besar 3 inch dari yang lama iaitu 10 inch tapi lebih berat sikit dari yang lama,sebab besarkan.So,siapa yang suka dengan tablet computer ni boleh la google dengan lebih detail ye.





Semestinya hanphone ni akan lebih mahal dari yang old version punya.Setakat ni memang belum sampai pun kat Malaysia,at least tunggu 3-4 bulan baru sampai,siapa-siapa yang berhajat tu kenalah bersabar ye.



[yang bawah ni sekadar utk dikongsi] =]
Okay,sekarang syuk nak cerita pasal launching ceremony samsung unpacked.Tahun ni dia buat dekat Barcelona dan sangat happening.Sini tengok cara diaorang buat promotion kat sekitar bandar tersebut.

 
Memang bersungguh-sungguhkan diaorang buat promotion.Kalau dah promotion gempak cam ni,apatah lagi launching.Lagilah superb.Nak tengok?
 
sound agak pecah.

Diaorang buat performance guna application untuk android ye.Harap maklum dan sangat gempak musicnya.Seriously gempak,kan best kalau kat Malaysia punya launching macam ni.Semua reporter datang.

Comments

  1. memang cepat teknologi handphone...sekejap dah kuar yg baru...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Good Daughter, Hana Korean Drama