Charlie Puth : YouTuber yang meningkat popular

Salam semua...

Mesti ramai yang tak kenal dengan Charlie Puth ni.Okay Charlie Puth ni merupkan seorang YouTuber yang pernah dibanned oleh YouTube sendiri kerana membuat vlog yang tidak sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat dan sebanyak 3 account yang telah dibanned.


Tetapi dia masih aktif lagi di YouTube dengan account barunya iaitu CharliesVlog.Dia mula famous dengan apabila videonya di review oleh salah seorang YouTuber yang terkenal dan sejak itu dia mula mendapat perhatian ramai.Dan yang terbaru sekali,dia pernah dijemput untuk hadir ke rancangan Ellen DeGeneres kerana salah satu video yang dia menyanyi cover lagu "Someone Like You" oleh Adele mendapat sambutan ramai.



Dan yang lagi menariknya,dia telah dilamar oleh Ellen DeGeneres untuk menjadi artis dibawah syarikat Ellen iaitu eleveneleven selepas beberapa artis YouTube juga seperti Greyson Chance. Banyak dah lagu yang dia buat cover tapi satu lagu je yang dia cover [Someone Like You],straight dapat jadi artis rakaman.Nak kata suara dia sedap sangat,tak ada lah kot.Mungkin sebabkan ada pakej.

Ni lagi satu cover yang boleh tahan best =]

Comments

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Samsung Galaxy S2 terjual sebanyak 10 juta unit