Warrior Baek Dong Soo Korean Drama

Salam semua...

Drama yang berkisahkan tentang seorang lagenda yang bernama Baek Dong Soo pengasa seni mempertahankan diri di Korea pada waktu dahulu. Dia yang mempertahankan Raja Jeongjo dari penjahat yang  ingin membunuh Raja tersebut.


Drama ni pada mulanya ada 24 episode tapi memandangkan rating untuk drama ni makin meningkat hingga mendapat rating yang tinggi untuk slotnya,pihak drama tersebut menambah 5 episode menjadikan drama ni 29 episode kesemuanya. Drama ni sudah habis ditayangkan di Korea tetapi di Malaysia masih lagi ditayangkan di channel One HD setiap Rabu dan Khamis jam 9.00 malam.

Barisan pelakonnya juga hebat iaitu terdiri daripada Ji Chang Wook yang popular menerusi drama Smile Dong Hae, dan Yoo Seung Ho yang pernah berlakon dalam movie The Way Home.




Mula-mula tengok drama ni macam biasa je,tapi bila dah pertengahan tu macam best pulak sebab Baek Dong Soo tu bukan je pandai berlawan tapi pandai rawat orang.Kiranya pakar dalam 2 bidang sekali.Sekali tengok macam Merlin pun ada sebab Baek Dong Soo ni baik dengan raja dan tolong raja tapi tak guna sihirlah.

p.s : siapa yang minat Merlin tu boleh gak tengok drama ni =]

Comments

  1. waaa.....bestnya cerita ini..tapi tu lah...kalau di tengok movie...pengambarannya pula tak best kan

    ReplyDelete
  2. fuiyyoo, peminat filem2 korea ya.... hebat..

    ReplyDelete
  3. C Ayob : best2.macam cerita epik
    gen2merah : boleh lah minat..hehe.

    ReplyDelete
  4. Erm, kalau best teringin nak tengok.. Kalau tak best, tak nak la. Haha~

    Syuk, pasal status glitterati ditarik tu kerana curang dan template tak mesra ads.

    Apa2pun, Syuk tanya sendiri pada Nuffnang ya. =)

    ReplyDelete
  5. all the best bro.. moga blog ini bakal berkembang dan maju jaya

    ReplyDelete
  6. gen2merah : harap2 macam tu jugaklah =] thanks for the support

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Korean Rice Cake Dubokki

Only Love Korean Drama